Annika Anderssons stora glädjebesked – ska leda kända allsången: ”Vansinnigt roligt”

Annika ”Andersson” Korenado har en spännande sommar framför sig. Hon ska nämligen vara allsångsledare.

– Det är helt luststyrt, säger hon till Hallands Nyheter.

Många känner igen henne från ”Time out”, ”Parlamentet”, ”Bäst i test” eller julkalendern ”Mirakel”.

Annika Korenado, 55, (tidigare Andersson) fick sitt genombrott som 28-åring då hon fick en förfrågan från humorduon Stefan Gerhardsson och Krister Claesson om att medverka i buskisen ”Hemlighuset” på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg.

Därefter jobbade hon mycket med duon och var med i flera av deras föreställningar, exempelvis ”Bröllop och jäkelskap” och ”Barnaskrik och jäkelskap”. Hon var också med i ”Full frys” från 1999.

Nu ska den roliga och varma komikern och skådespelaren få en lite annorlunda roll på Vallarna.

Ärofyllt uppdrag

Hon ska nämligen vara allsångsledare för ”Allsång på Vallarna” som sedan starten 1996 äger rum ett antal måndagar mitt i sommaren. I år är det fem tillfällen mellan 8 juli och 5 augusti.

Fjolårets programledare Sonny Enell och Robin Rösehag kommer också att synas och höras.

– Jag trivs väldigt med båda två. Sonny har varit med i alla våra krogshower och Robin spelade jag emot i ”Alla tiders Åsa-Nisse”. De kommer att ha större sångansvar, för publiken ska inte behöva höra mig sjunga ballader, ha ha. Sedan har vi ju Sandra Boman och Lydia Schough som är fantastiska sångerskor också, säger Annika till Hallands Nyheter.

Annika Andersson Korenado
Annika Korenado (tidigare Andersson). Foto: Instagram

Hon hade en biroll i buskisuppsättningen ”Skrot, hopp och kärlek” förra sommaren, men i år är hon endast regiassistent åt Claes Malmberg i ”Korvfabrikören”. Men hon säger att det inte har någonting med hennes nya uppdrag att göra.

– De besluten har faktiskt inte med varandra att göra. Jag hängde på Vallarna mycket förra året och när jag hoppade in på scen en av kvällarna var det så vansinnigt roligt att jag ville göra det igen, säger hon.

”Det är en fin gemenskap”

Annika deltog under en av allsångstillfällena förra sommaren och hon gillade det verkligen. Därför tackade hon ja när hon fick frågan att leda det i år.

– Jag tycker att det är en fin gemenskap att sitta ute i den svenska sommaren och sjunga ihop. Det är helt luststyrt, säger hon.

Annikas familj har en stark tradition av att verka på Vallarna. Allsången produceras nämligen av hennes äldste son Carl-Oscar Korenado.

Dessutom har lillebror Alexander varit med i ”Paraden” och andra krogshower i Falkenberg.

Barnens pappa Tomas Korenado är också styrelsemedlem i produktionsbolaget Callsee Music Group.

Annika Anderssons namnbyte

Annika och hela familjen (make, tre söner och en dotter) bytte efternamn 2018. Från Andersson till Korenado.

Namnet kommer från den amerikanska halvön Coronado, Kalifornien, där Tomas friade till Annika. De besökte även platsen på deras bröllopsresa.

Hon valde däremot att behålla Andersson som sitt artistnamn.

Vilken ära! Hoppas du får en underbar sommar, Annika. Lycka till med nya jobbet.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev