Anthony Hopkins är 19 år äldre än frun Stella – så här lever paret i dag

Anthony Hopkins, 84, är en av Hollywoods verkligt stora stjärnor.
Så här lever han i dag med hustrun Stella Arroyave.

Anthony Hopkins är utan tvekan en av filmvärldens verkligt stora skådespelare.

Han föddes i Wales, bor i dag i USA och har medverkat i ett hundratal produktioner inom film och tv genom åren. Redan 1987 utnämndes han till Commander of the British Empire, CBE, och dubbades till riddare 1993. Det senare innebär att han också har titeln Sir.

Redan i slutet på 1960-talet startade Hopkins lysande karriär. Den kanske mest minnesvärda karaktären han gjort genom åren är den som doktor Hannibal Lecter i thrillern ”När lammen tystnar” – som tog hem fem Oscars – och de två uppföljarna ”Hannibal” och ”Röd drake”.

Den ikoniska rollen gjorde Hopkins till en superstjärna. Hans oförglömliga gestaltning av den extremt farlige psykopatiske seriemördaren och psykiatern hjälpte i filmen polisen Clarice Starling (spelad av Jodie Foster) att lösa fallet med ”Buffalo Bill”.

Här nedan spexar Hopkins för fotograferna bakom kulisserna på Oscarsgalan i mars 1992, där han fick ta emot statyetten för bästa manliga huvudroll för sin gestaltning av Hannibal Lecter i ”När lammen tystnar”.

Foto: Reed Saxon/AP/TT Nyhetssbyrån

Men redan innan Hannibal Lecter hade Hopkins gjort flera mycket minnesvärda roller på vita duken som i ”Ringaren i Notre Dame”, David Lynch-regisserade ”Elefantmannen” och krigsfilmen från 1970-talet ”En bro för mycket”. Han har också iklätt sig rollen av historiska personer som skådespelaren Charlie Chaplin, tidigare presidenten Richard Nixon och författaren Alfred Hitchkock i filmens värld.

Den film som fått nomineringar på olika filmgalor utöver ”När lammen tystnar” är dock ”Återstoden av dagen”, i vilken Hopkins ses i huvudrollen som Mr. James Stevens.

På bilden nedan syns Hopkins i samband med premiären av filmen ”The Wolfman” i Hollywood 2010.

Foto: Shutterstock

Anthony Hopkins nykter i över 40 år

Hopkins väckte stor uppmärksamhet när han i samband med nyåret 2021 passade på att hälsa till sina fans. Efter ett år präglat av coronapandemin, tog den prisade skådespelaren till orda via sociala medier – och berättade om sitt firande av på dagen 45 år som nykter.

– Det har varit ett tufft år fullt av sorg och sorg för många, många, många människor, men för 45 år sedan i dag fick jag en väckarklocka. Jag var på väg mot katastrof, jag drack ihjäl mig. Jag är inte en predikant men jag fick ett meddelande, en liten tanke som sa: ’Vill du leva eller dö?’ och jag sa: ’Jag vill leva’, sade Hopkins i sitt nyårstal som publicerades på Twitter, uppger Mirror.

Även nyåret 2022 passade Sir Anthony Hopkins på att hälsa till världen via sociala medier, och då lät det så här:

Frostiga relationen med dottern

Privat har skådespelaren varit gift tre gånger. Första makan mellan 1967–1972, Petronella Barker är också mor till parets dotter Abigail som Anthony Hopkins haft en omtalat frostig relation med genom åren.

– Det förflutna är förseglat. Jag har ånger. Man kan inte saker ogjorda. Man måste fortsätta med livet – lev det och se inte tillbaka, sade Anthony Hopkins när relationen med dottern kom på tal i en intervju med The Sunday Times Magazine, enligt Mirror.

Hopkins var sedan gift med Jennifer Lynton åren 1973–2002. Året därpå sade Hopkins ja till kärleken Stella Arroyave, och de har varit ett par sedan dess. Den Colombiafödda skådespelaren är i dag 65 år och har bland annat medverkat i filmer som ”The Human Strain” där hon spelade mot just Hopkins och Hollywoodstjärnan Nicole Kidman.

Här nedan syns Hopkins och Arroyave på röda mattan i Chicago, Illinois, i samband med filmpremiären av ”Transformers: The Last Knight” 2017.

Därför gillar han inte att umgås med andra skådespelare

Foto: Debby Wong/Shutterstock

Hopkins har i intervjuer förklarat att paret gillar att umgås med varandra.

– Vi har folk på middag ibland och det är ganska trevligt, men i slutet av måltiden, när man har sagt allt man har att säga, vad gör du med dem då? Stella varnar dem. Hon säger: ’Tony är väldigt udda, han kommer att gå upp och lägga sig om han blir uttråkad’, sade Anthony Hopkins till Daily Mail i samband med att paret firade tio år som gifta.

Han fortsatte:

– Men vad ska man göra? Man sitter och sitter och tittar runt och i slutet av det tänker du: ”Vad fan gör vi?”. Och jag umgås aldrig med skådespelare, de är värst, de har inget annat att prata om än gamla filmer.

Foto: Shutterstock

Vi önskar Anthony Hopkins och Stella Arroyave allt gott!

Hur minns du Hopkins filminsatser bäst? Skriv gärna en kommentar!