Antons stora rädsla för Tommy Körbergs liv – talar ut om oron för sin pappa

Anton Körberg berättar nu om hur det var när hans pappa, Tommy Körberg, var nära döden.

När en familjemedlem blir sjuk är det alltid otroligt läskigt. Den värsta mardrömmen är trots allt att förlora någon som man håller kärt.

Per Oscarsson: Mystiska villabranden blev hans död. Vad var det egentligen som hände den natten? Hur kommer det sig att ingen larmade och vad var det för hemlighet han tog med sig in i graven? Det och mycket mer tar vi reda på i senaste avsnittet av Nöjesbubblan. Glöm inte att prenumerera via Spotify eller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

För familjen Körberg var detta något som blev mycket påtagligt när den folkkära artisten Tommy Körberg blev rejält sjuk i samband med coronapandemin.

Det hela började en kort tid efter att han hade medverkat i TV4:s ”Så mycket bättre” på Gotland 2020, och plötsligt drabbades av feber.

”Bakterie kom in i lungan”

Så småningom blev det så pass illa att han sökte vård på sjukhuset.

 När vi var i kontakt med sjukvården sa de åt mig att jag skulle åka in omedelbart till akuten, har Körberg tidigare berättat i en stor intervju med Nöjeslivet.

 Sedan blev det jättekomplikationer när bakterie kom in i lungan. Men de berättade ju inte allting för mig då det är min fru som har haft koll på allt. Jag blev liggande kvar där bra länge för att komma på rätt köl, sade Körberg då.

Läs mer: Tommy Körbergs ord om tiden på sjukhus – hyllar personalen och varnar för en viss detalj

Tommy Körberg låg i respirator

Snart kom ett tungt besked- streptokocker och stafylokocker hade tagit sig till Tommys hjärta och bakterierna gjorde att han tvingades till operation.

STOCKHOLM 20160719 Tommy Körberg repeterar med Benny Anderssons Orkester inför sommarturnén. Foto: Maja Suslin / TT
Foto: Maja Suslin / TT

Han fick ligga i respirator i flera dygn, men som tur var överlevde han. Det hela tog dock väldigt hårt på stjärnan.

– Det värsta var fyra dagar i respirator. Fyra dygn. Jag förlorade varenda muskel, så jag kunde inte gå när jag klev ur. Men de tvingade mig, och då blev jag så där förbannad. De sa ”Ja, du ska gå med gåstol”, ”nej, för fan”, sa jag, ”ge mig en trappa, jag måste lära mig gå i trappor”. Kan man inte gå i trappor så är man körd, har han berättat i Carina Bergfeldts talkshow i SVT.

Läs mer: Ingen sjunger som Tommy Körberg – när sonen stämmer in sprider sig gåshuden

”Livet är skört”

Även mentalt var det mycket som pågick under perioden.

 Det tar ju en stund att komma tillbaka från den resan man har gjort. Man blir varse om att livet är skört, har Körberg sagt till Nöjeslivet.

Idag mår Tommy lyckligtvis bättre, även om han numera lever med en pacemaker.

Foto: SVT

Anton Körberg om Tommys hälsokamp

När en vän, förälder eller släkting är med om något lika omtumlande som det Tommy var med om så är det ofta mycket känslor inblandat.

Nu berättar hans son Anton Körberg för Hänt om tankarna kring det hela.

– Jag visste inte hur illa det var och typ fortfarande inte om jag ska vara ärlig. Jag var orolig när han åkte in såklart, säger Anton till Hänt.

Anton Körberg
Foto: Youtube/ Malou efter tio

Läs mer: Tommy Körbergs tre barn har vuxit upp – det här är sönerna Anton, Erlend och dottern Elvira idag

”Det är en stor grej”

Han säger att det på sätt och vis känns som att det var lite av en ögonöppnare för Tommy.

– Sedan tror jag att när han blev väldigt medveten om sin egen dödlighet, så blev han mjukare och förstod att man kanske ska vara snäll mot sin familj. Det är ju inte så att han varit dum, men det är som om han försöker vara snäll och bra den tiden han har kvar. Det tror jag faktiskt, säger han till sajten.

Han menar att det innerst inne var väldigt tufft för sin far.

– Innerst inne tror jag han tyckte det var jobbigt, men det gjorde honom medveten om sin dödlighet. Det är en stor grej när man är nära döden och får en pacemaker.

Vi är så otroligt glada att det trots allt gick vägen och att Tommy nu mår bättre!