Artisten ’Kicken’ inlagd på sjukhus – drabbats av flera blodproppar: ”Nattsvart”

Musikern Christian ”Kicken” Lundqvist, 49, har drabbats av flera blodproppar.

Från sjukhuset ger han nu en uppdatering om hälsoläget.

”Det har varit nattsvart sen början på förra veckan”, skriver ”Kicken” på Instagram.

Christian ”Kicken” Lundqvist är bland annat känd från rockgruppen ”The Poodles”, som han själv var med och grundade och sedan agerade trummis i.

På senare år har han också synts flitigt i TV4, som en av vinstutdelarna i tv-programmet ”Postkodlotteriet”.

Men sent på måndagskvällen gav ”Kicken” ett tungt besked till sina följare. 49-åringen sliter för närvarande med hälsan – och är inlagd på sjukhus.

Anledningen är att han har drabbats av flera blodproppar.

”Åkte på några riktigt jobbiga blodproppar upp till hjärta å lever så det har varit nattsvart sen början på förra veckan då diagnosen gick åt helt fel håll eftersom både pumpen å levern blev blockerade”, skriver Christian ”Kicken” Lundqvist på Instagram.

”Kicken” drabbad av flera blodproppar

I en intervju med Aftonbladet berättar ”Kicken” att det var under en resa till Malta som han började få intensiva ryggsmärtor. Efter att ha kommit tillbaka till Sverige gick hårdrockaren till läkaren, som gav honom beskedet att genast åka in till akuten.

”Jag hade nån sorts blodförgiftning och några timmar senare rasade hela systemet ihop och jag åkte in på intensiven”, säger ”Kicken” till Aftonbladet.

Varför hårdrockaren drabbades av flera blodproppar är för närvarande under utredning. För Aftonbladet berättar ”Kicken” att det kan ha att göra med att han drabbades av covid-19 i slutet av förra året.

”Det kan vara allt ifrån att jag har flugit till covid som jag hade i november. Vissa har fått just blodproppar när de har haft covid”, säger han.

kicken
Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

Börjat vända

På sociala medier lämnar 49-åringen dock ett lugnande besked, då läget nu är på bättringsvägen.

”I eftermiddags började det vända lite och gubbkroppen har sakta börjat svara lite. Fortfarande tufft å en jädra uppförsbacke men kan äta och hjärtat slår inte trioler längre”, skriver ”Kicken” på Instagram och fortsätter:

”En del har ju vetat om detta så jag vill tacka enormt mycket för alla fina tillrop även fast jag inte svarat. Och efter en uppförsbacke borde det rimligtvis komma en nedförsbacke”.

Stödet från vännerna

Inlägget har mötts av mängder med stöd, styrkekramar och hjärtan från vänner och kollegor.

”Fina! Krya på dig! Du ska se att du snart är tillbaka på banan. Tänker på dig!”, skriver sångerskan Sonja Aldén.

”Hoppas du kryar snabbt. Allt gott och all styrka. Hör av dig om jag kan hjälpa med något”, skriver Richard Herrey.

”Men usch vad jobbigt! Krya Krya Krya! Skickar Dig massor av Positiv Energi och Kärlek!”, skriver Let’s dance-profilen Malin Watson.

Usch så jobbigt. Vi skickar våra styrkekramar till ”Kicken” och hoppas att du kryar på dig snabbt!