Åsa Gessle om sorgen efter Maries död: ”Det var en hemsk vecka”

Åsa Gessle, Marie Fredriksson, Per Gessle

Foto: Bertil Ericson/TT, Claudio Bresciani/TT

Per Gessle och Marie Fredriksson var minst sagt en ikonisk duo och Per har tidigare beskrivit hur Marie var som en syster för honom.

Nu berättar hans hustru, Åsa, hur hennes relation med Marie egentligen såg ut bakom kulisserna.

Per Gessle och Marie Fredriksson var en ikonisk duo och med Roxette har de minst sagt skrivit in sig i historieböckerna. Med makalösa och odödliga dunderhits såsom ”The Look,” ”Listen to Your Heart,” och ”It Must Have Been Love” skördade de stora framgångar och tillsammans sålde över 75 miljoner skivor. Ett fantastiska samarbete som sträckte sig över flera decennier.

Genom åren hann de både se och gå igenom mycket tillsammans och Per Gessle har beskrivit deras relation som väldigt speciell.

– Vänskapen förändrades ju så klart med åren. Det är en lång resa som vi har gått igenom. Från början var vi ju kompisar. Vi delade drömmar och skrev låtar, spelade piano, gitarr och sjöng och delade replokal. Jag höll på med Gyllene tider och hon med sitt band Strul, har han sagt i intervjun enligt Expressen.

Stora sorgen efter Maries död

När Marie dog i sviterna av en tidigare cancersjukdom i december 2019 var det såklart en stor sorg för Per.

”Tiden går så fort så fort. Det känns som alldeles nyss när Marie och jag satt i min lilla lägenhet i Halmstad och delade drömmar. Och vilken fantastisk dröm vi fick dela! Tack Marie, tack för ALLT. Du var en helt unik musikant, en sångerska på en nivå vi knappast kommer att få uppleva igen.

Du målade mina svartvita sånger med de vackraste färger. Du var en helt underbar vän i över fyrtio år. Jag är stolt, hedrad och lycklig över att fått dela så mycket av din tid, din talang, din värme, generositet och humor. All min kärlek till dig och din familj. Things will never be the same,” skrev han i ett uttalande enligt SVT.

I samma intervju med Expressen beskrev han att Marie var mer än bara en kompis- hon blev i princip som familj genom åren.

– Men vi har alltid var väldigt nära varandra. Jag har alltid tycker att hon är en syster för mig, det har alltid varit så.

Så var relationen mellan Åsa och Marie

Även Pers hustru, Åsa Gessle, stod Marie väldigt nära.

– Vi har rest hela vårt vuxna liv ihop.Vi umgicks och var nära, festade och hade roligt. Lite tequila blev det ju. Vi var ju unga, inte mer än 30, berättar hon för Femina.

När vännen avled var det en oerhört tuff tid- då även Åsas mamma i samma veva låg inför döden. Men som tur var fanns då musiken där som en tröst.

– Marie gick bort på måndagen den nionde och min mamma på torsdagen samma vecka. Jag vakade i tio dagar över mamma medan Per satt själv i Stockholm när Marie gick bort. Jag kunde inte åka iväg och trösta honom och vi kunde inte vara med varandra. Det var en hemsk vecka, berättar hon för Femina:
– Men jag spelade mycket Marie för min mamma in i döden, Tro och Ännu doftar Kärlek.

Vila i frid, Marie. Du är evigt saknad, aldrig glömd.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version