Foto: Youtube/ITV

Barnabys fru lämnade ”Morden i Midsomer” och försvann – så här ser hon ut i dag

Hon spelade Tom Barnabys kärleksfulla hustru i ”Morden i Midsomer”.
Skådespelaren Jane Wymark, lämnade den populära tv-serien samtidigt som kollegan John Nettles.

Minns ni hur det såg ut på den ”gamla goda tiden”? Här är trailern för den allra första säsongen av ”Morden i Midsomer” där Jane Wymark spelade rollen som kriminalinspektör Tom Barnabys fru, Joyce.

Foto: Youtube/ITV

Precis som John Nettles fanns Jane Wymark med redan från starten 1997. Hon spelade Barnabys hustru ända fram till år 2011, då även Nettles försvann ur serien.

Sedan dess är det Neil Dudgeon som har huvudrollen som poliskommissarie Barnaby.

Enligt Hello Magazine har Jane Wymark dock inte gått i pension för gott från vita duken. Sedan hon lämnade sin populära roll i ”Morden i Midsomer” har hon bland annat medverkat i miniserien ”Jo” (2013).

Enligt magasinet har hon i en tidigare intervju med lokaltidningen Birmingham Mail berättat om varför hon egentligen lämnade sin roll i ”Morden i Midsomer”, där hon spelade den trevliga hustrun Joyce.

Hon lämnade alltså rollen samtidigt som kollegan John Nettles, och enligt Wymark hade de pratat om sina planer under en längre tid bakom kulisserna.

– John och jag hade pratat om att han skulle lämna länge, det kom inte från ingenstans. Och jag håller med, det räcker nog. Jag älskar Joyce men hon är väldigt begränsande. Nu får jag göra olika saker, sade Mymark till Birmingham Mail.

Den brittiska skådespelaren, född i London, kommer från en riktig kulturfamilj. Även hennes far, Patrick Wymark (”Örnnästet” och brittiska tv-serien ”Maktspelet”), var en uppskattad skådis på sin tid. Mamman Olwen skrev teaterpjäser.

I dag har Jane hunnit fylla 70 år och hon är alltså fortsatt verksam inom skådespeleriet. Förutom ”Morden i Midsomer” är hon också känd för sin roll i 70-talsserien ”Poldark”. Här ser vi henne i en intervju med Acorn TV från 2019, där hon berättar om sina upplevelser i Midsomer.

Visst minns ni Joyce Barnaby? Dela gärna vidare inlägget om du också är en ”Morden i Midsomer”-fantast!