BEBISLYCKA: Mikaela Laurén har blivit mamma – visar nu upp stora glädjen: ”Översvallande kärlek”

Mikaela Laurén

Foto: Instagram & Christine Olsson/TT

När Mikaela Laurén lade boxningshandskarna på hyllan ville hon förverkliga drömmen om att skaffa barn.

Nu har hon och maken Peder Södersteen Laurén lyckats med det och på Instagram delar den nyblivna mamman med sig av glädjen.

– Ja, vi har kämpat i tre år, säger Mikaela Laurén till Aftonbladet.

Mikaela Laurén,45, är superatleten som med en imponerande karriär i ryggen även mötte svenska folket i tv-sammanhang när hon var med i SVT:s ”Mästarnas mästare”.

Redan som barn började Mikaela att simma, hon började tävla och blev bra – riktigt bra.

Vid 28-års ålder valde hon däremot att byta riktning i livet. Då hade hon redan hunnit samla på sig 16 individuella SM-guld och satt svenskt rekord tre gånger.

Fyra år senare debuterade hon istället som proffsboxare och den målinriktade kvinnan fortsatte att kliva upp i ringen fram till för bara några år sedan då hon meddelade att hon lade handskarna på hyllan.

Foto: Christine Olsson/TT

Ville bli mamma

Ett nytt kapitel i livet tog då fart för Mikaela Laurén som så gärna ville bli mamma. Efter flera års kämpande kan hon nu, tillsammans med maken Peder Södersteen Laurén, äntligen välkomna den nya familjemedlemmen. Vilket även Hänt skrivit om.

– Ja, vi har kämpat i tre år. Det känns så overkligt och man har svårt att greppa att vi är föräldrar och att vi ska åka härifrån med en bebis. Vår magiska flicka!, säger Mikaela till Aftonbladet.

Förlossningen tog sin tid på Södersjukhuset och under flera timmar kämpade Mikaela i hopp om att snart få träffa den hon trodde skulle bli hennes son.

För så var det, paret hade en övertygade magkänsla om att det skulle bli en son.

Blev en liten flicka

Men när den lilla solstrålen väl ville ut så var det en liten flicka som mötte dagens ljus för första gången.

– Det är en översvallande kärlek och det känns helt surrealistiskt och man tror inte det är sant. Vi är verkligen jättelyckliga. Men det var en jobbig förlossning som tog många, många timmar. Hon låg lite snett och lite upp och ner när hon skulle komma ut, så det var väldigt tufft. Jag har inte sovit på två dygn, berättar Mikaela för Aftonbladet.

I ett inlägg på Instagram lät hon världen ta del av den fantastiska nyheten. Trots alla boxningsmatcher och rekord i simhallarna erkänner hon att det här var det jobbigaste:

”Det var det tuffaste och jobbigaste jag gjort, men så värt det och vi är stormförälskade”, skriver hon på Instagram.

Några namn att välja på

Den lilla familjen berättar att de mår bra men att de kommer att stanna på Södersjukhuset någon dag till för att få all den hjälp som behövs.

Under tiden kanske Mikaela och Peder börjar fila på ett namn till den nyfödda dottern?

– Vi har funderat på massa namn. Vi trodde ju hela tiden att det skulle bli en pojke men vi ska känna in det hela lite och hur hon är. Men vi har en lista på tjugo tjejnamn, säger den nyblivna mamman till tidningen.

Vilken lycka! Stort, stort grattis önskar vi till familjen Laurén! Lämna gärna en kommentar på Facebook om du också är glad för deras skull!

Exit mobile version