Bekräftat: Därför bytte Steffo Törnquist namn egentligen – TV4-profilen berättar nu

Steffo Törnquist bytte namn.
TV4-profilen berättar nu sanningen bakom skiftet.
– När jag föddes blev namnregistreringen fel, säger han till Hänt.

Han är välkänd för tv-tittarna som Steffo Törnquist. 65-åringen kom till TV4 i början av 1990-talet då han bland annat ledde kanalens första talkshow någonsin, ”Steffo – din tröst i natten”.

Därefter har det blivit otaliga uppdrag på kanalen genom åren för den matglade östgöten som även gett ut flera böcker om mat och dryck, vid sidan av tv-jobbet.

Rollen som programledare för Nyhetsmorgon – oftast tillsammans med parhästen Jenny Strömstedt – är förmodligen ändå det som de flesta förknippar Steffo med allra mest.

Kanske kunde det ha stått ”Bo-Stefan Törnquist” i tv-rutan när Steffo presenterar nyhetsinslag och annat, om historien tagit en annan riktning? Nu berättar Steffo nämligen om den okända missen som skedde vid födseln.

Då fick han det registrerade namnet Bo-Stefan – vilket var fel, berättar Steffo nu många år senare.

– När jag föddes blev namnregistreringen fel. Stefan Bo Törnquist skulle det vara, utan bindestreck. Bo som andranamn efter pappa, säger Steffo Törnquist till Hänt.

Jenny, Steffo
Foto: TV4

”Av hänsyn till min mamma”

TV4-profilen berättar att detta vållat en hel del bekymmer genom åren, inte minst praktiskt.

Trots detta väntade Törnquist med att ändra sitt namn formellt till just Steffo. Anledningen?

– Men av hänsyn till min mamma, som ju gav mig namnet en gång, så väntade jag tills hennes bortgång med att formellt ändra, säger Steffo Törnquist.

Han fortsätter:

– Hon gick bort för ett år sen och numera heter jag därför också formellt Steffo Törnquist, vilket underlättar i praktiken.

Steffo Törnquist
Steffo Törnquist. Foto: TV4

Brukar du titta på Nyhetsmorgon?

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida!