Foto: Instagram/Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrossos hyllning till Hans Wahlgren – känsloladdade numret

Benjamin har gjort succé under våren med sin allra första Europaturné. Nu fortsätter framgångssagan med spelningar i Sverige.

Under torsdagen spelade stjärnan i Sofiero inför tusentals människor – och passade på att sjunga en hyllning till morfar Hans Wahlgren som somnade in i maj.

Hela året har Benjamin Ingrosso väntat på att hans största och mest påkostade turné hittills ska dra igång i Sverige.

Under våren och den tidiga sommaren har Benjamin gjort både klubbspelningar i Europa och festivalframträdanden i norden. Allt som förberedelser inför turnén ”Better days” premiär i Sverige.

Benjamin Ingrossos hyllning till Hans Wahlgren

Men under torsdagskvällen var det äntligen dags för festen att dra igång på riktigt. Dagen innan delade Benjamin Ingrosso ett inlägg på Instagram med bildtexten.

Kan inte vänta med att visa er vad vi har jobbat på

Och det visar sig att det blev en dundersuccé.

Inför en slutsåld publik på 10 500 bjöd Benjamin på både ett färgsprakande disco- och pop-party och känslosamma ballader.

Bland annat sjöng han sin senaste hits som har fått miljontals streams under våren och sommaren – ”Kite”, ”Better days” och ”Honey boy”.

Ett av hans nummer blev dock extra känsloladdat. Benjamin sjöng nämligen en hyllning till sin bortgångne morfar Hans Wahlgren genom en omgjord version av Mats Paulsons ”Visa vid vindens ängar”.

På Instagram har nu fans tagit sig till Benjamins inlägg för att berätta vad de tyckte om konserten, och stjärnan gjorde ingen besviken.

Det var helt fantastiskt bra. 2000-talets motsvarighet till ABBA på steroider i en artist. Tack!!!

Tack för en MAGISK kväll på Sofiero!”, skrev en annan.

Hans Wahlgren somnade in omgiven av familjen

Det var en hektisk vår för Benjamin som hade fullt upp med spelningar runt om i Europa. Men som tur är kunde han befinna i Sverige när hans morfar Hans Wahlgren tog sitt sista andetag.

Benjamin och resten av familjen var samlade och tog farväl av deras närstående, som har betytt så mycket för hela familjen och det svenska folket.

Efter Hans Wahlgrens död delade barnbarnet Benjamin ett Instagram-inlägg och hyllade sin morfar.

Du var inte bara den roligaste jag vet, den varmaste själen, den snyggaste mannen, genomgod och så så snäll, du var också min kollega och bästa vän. Med det absolut största av hjärtan.”, skrev Benjamin och fortsatte:

Tänk va, att man kan vara så älskad av så många som du är. Oj vad jag kommer sakna dig, du vet så där så det gör ont verkligen. Din klibbiga spaghetti, dina otroliga historier men framförallt våra sommar morgnar på altanen med ostmacka, kaffe och start med onaka fil

Vidare berättade Benjamin att han kommer att föra berättelser om Hans vidare till sina egna barn och barnbarn.

Tack för jag fick äran att leva hela 26 år med dig. Mina barn och barnbarn… dom ska allt få höra hur det var när ”morfar levde”.”, skrev stjärnan och fortsatte:

Du finns inte längre. Men du finns i mig nu morfar. I oss alla och framförallt I det stora röda huset. Allas vår hjälte.

Så fint att du hyllar din morfar Benjamin.

Vi alla saknar Hans så mycket, alltid saknad, men absolut aldrig glömd.