Benjamin Ingrossos känslosamma stund med Hans Wahlren – hyllningen till morfar från scenen på Skansen: ”Han var så stolt”

En månad har gått sedan Hans Wahlgren somnade in efter en tids sjukdom.

Nu delar barnbarnet Benjamin Ingrosso med sig av ett av sina favoritögonblick med morfar.

Det var den 10 maj som Hans Wahlgren gick bort i sviterna av cancer, 86 år gammal. Efter sig lämnade han fyra barn, nio barnbarn, ett barnbarnsbarn samt hustrun Christina Schollin.

– Jag fick sitta med morfar när han tog sitt sista andetag. Jag var inte på någon turné eller på tv. Utan fick bara vara där för honom, det kommer jag minnas för resten av mitt liv, berättade Benjamin Ingrosso tidigare i en intervju med norska VG.

Benjamins fina minne med morfar Hans

Nyligen gästade Benjamin talkshowen på Youtube – Då är vi igång, med Anis Don Demina och Behrouz ”Berra” Badreh.

Där samtalar de en del kring morfar Hans bortgång. Benjamin delar med sig av känslorna kring att förlora sin morfar och berättar att det var första gången som han förlorade en nära person i livet.

I talkshowen kommer även ett särskilt videoklipp på tal, som cirkulerat en hel del på sociala medier.

Det är ett klipp från då Benjamin Ingrosso var med i Allsång på Skansen och sjöng medan mormor och morfar satt i publiken.

– Ja, det klippet är mitt favoritklipp. Jag sjunger en låt som heter ”Det stora röda huset”, det är fans som har filmat dem, för att de tyckte dem var så gulliga. Min mormor står med kameran, som hon alltid gör, hon ska alltid fota och filma allt, säger Benjamin.

benjamin ingrosso
STOCKHOLM 20210810 Benjamin Ingrosso uppträder under Allsångsscenen är din på Skansen. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Benjamin berättar hur Hans stod upp och var stolt över honom.

– Min morfar står och bara håller sig på hjärtat och är så jävla närvarande. Han är helt glittrig i ögonen och sjunger med till musiken. En timme senare står jag fortfarande och uppträder, då måste han sätta sig och vila och sen reser han sig igen och köttar.

Fina orden om morfar Hans:

– Han var så stolt över alla andra. Hans liv, de senaste fyrtio, trettio åren var bara att vara stolt och ta in åt andra, säger Benjamin Ingrosso.

Vila i frid Hans. Alla tankar går till familjen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev