Benjamin Ingrossos och Molly Sandéns glädjeyra – artisterna prisas stort: ”Betyder jättemycket”

Benjamin Ingrosso och Molly Sandén är glödheta.

Under söndagen prisades de för sina insatser och kan nu titulera sig årets, manliga respektive kvinnliga, artist.

-– Nu ska jag skryta och säga att det här är min tredje ”Årets manliga artist” och det är jag så jäkla stolt över, sa Benjamin Ingrosso när han tog emot priset enligt Aftonbladet.

Benjamin Ingrosso, 23, går från klarhet till klarhet. Trots sin unga ålder har han bockat av flera av de händelser som många andra artister bara drömmer om.

Trots ett, på många sätt, speciellt år med uteblivna spelningar i bagaget – har artisten lyckats hålla sig högaktuell och gjort stor succé i såväl tv-rutan som i musiksammanhang.

Dessutom har Benjamin varit namnet på många läppar denna sommar då han både gjort braksuccé som sommarpratare i P1 och dessutom hyllats till skyarna efter sin medverkan i SVT:s ”Allsångsscenen är din”.

Rockbjörnen 2021

Under söndagen skulle artisten återigen få anledning att jubla när han under Aftonbladets musikgala ”Rockbjörnen” prisades för sina insatser under det gångna året. Rockbjörnen går av stapeln en gång per år och är speciell på så vis att det är lyssnarna och fansen som röstar fram vinnaren.

Med andra ord är det nog extra speciellt som artist att få ta emot ett pris som man vet att lyssnarna själva delat ut.

Bland de nominerade till ”årets manliga artist” fanns även Darin, Newkid, Tusse och Victor Leksell. Men till slut stod det alltså klart att det var Benjamin Ingrosso som tog hem utmärkelsen.

Benjamin Ingrosso
Foto: SVT

Inte första gången

Även ifall Benjamin bara är 23 år är det inte första gången han tar emot det prestigefyllda priset. Redan 2018 knep han utmärkelsen innan han året därpå, 2019, återigen försvarade titeln som årets manliga artist.

Förra året var det däremot glödheta Victor Leksell som fick ta emot priset, men efter söndagens evenemang har alltså Benjamin återställt ordningen.

– Nu ska jag skryta och säga att det här är min tredje ”Årets manliga artist” och det är jag så jäkla stolt över. Jag är stolt över alla mina fans som alltid har varit med sedan dag ett känns det som. Utan er hade jag inte varit någonting, sa Benjamin Ingrosso när han tog emot priset enligt Aftonbladet och lade senare även till:

– Det här betyder jättemycket, just eftersom det är fansens pris, sa han till tidningen.

Årets kvinnliga artist

Samtidigt som Benjamin fick all anledning till att fira så gjorde även Molly Sandén, 29, stor succé under Rockbjörnen när hon kammade hem priset i kvinnornas kategori och blev ”årets kvinnliga artist” – för tredje året i rad.

Och det var inget lätt motstånd för 29-åringen. Övriga nominerade i kategorin var nämligen de meriterade artisterna Miriam Bryant, Miss Li, Zara Larsson och Clara Klingenström.

– Nej men alltså… det här är för fint. Jag fattar ingenting. Det här är för jävla fint. De här andra kvinnorna som jag är nominerad med … jag skäms nästan för ni alla förtjänar den här precis lika mycket, sa Molly Sandén till Aftonbladet.

Molly Sandén
Foto: TV4

Stort grattis till er båda! Var det rätt artister som vann? Lämna gärna en kommentar med din åsikt på Facebook!