Benjamin Ingrossos skarpa markering – sätter ner foten mot mobbningen: ”Vänligen ställ upp”

Benjamin Ingrosso. Foto: TV4/TV4

Nu delar artisten, låtskrivaren och tv-personligheten Benjamin Ingrosso med sig av en viktig uppmaning gällande mobbning.

Alla barn ska ha rätt att gå i skolan och ägna sig åt fritidsaktiviteter utan att utsättas för elakheter.

Men dessvärre är det långt ifrån verklighet, och många barn och unga därute kämpar med mobbning och kränkningar både i skolan på på internet.

Så många barn utsätts för mobbning

Enligt organisationen Friends rapport för 2023 uppger 14 procent av mellanstadieeleverna och 11 procent av högstadieeleverna i Sverige att de utsätts för upprepade kränkningar av andra elever.

Där framgår det även att barn med NPF-diagnoser (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) och de som identifierar sig som HBTQI+ i högre grad än andra utsätts för mobbning.

Nu har det blivit dags för skolan att sätta i gång igen efter sommarlovet, något som kan kännas tungt för vissa.

En av de som därför valt att komma med en viktig uppmaning kring detta är artisten, låtskrivaren och tv-personligheten Benjamin Ingrosso.

Benjamin Ingrosso med Kungliga Filharmonikerna. Foto: TV4

Benjamin Ingrossos viktiga ord

Benjamin har tidigare förklarat hur han själv blev utfryst under sina skolår.

– Jag var ju rätt mobbad i skolan. Men inte mobbad så att de var på mig och kallade mig elaka saker. Utan mer så att jag blev utfryst. Jag kommer ihåg att mamma var på krismöten hos rektorn för att Benjamin inte spelade fotboll med killarna. Utan han var på andra sidan och sjöng och uppträdde för mattanterna, har han tidigare sagt till Femina.

På sin Instagram skriver artisten nu ett viktigt meddelande till sina unga fans som ska börja skolan igen efter sommaren.

”Till alla barn och ungdomar som återvänder till skolan: Om du ser någon som kämpar för att få vänner eller blir mobbad för att de inte har så många vänner eller för att man är blyg eller inte klädd i de mest coola kläderna, vänligen ställ upp, säg hej eller åtminstone le mot dem i korridoren eller på skolgården. Du vet inte hur den personen har det utanför skolan. Din godhet kan göra stor skillnad i någons liv. Vänligen dela detta för att stoppa mobbning. Världen behöver mer kärlek,” skriver Benjamin Ingrosso med en röd hjärt-emoji på sin Instagram Story.

Så kloka ord, Benjamin! Nu hjälps vi åt att sprida vidare det här viktiga budskapet!

Exit mobile version