Benjamin Ingrossos totalkross på Kristallengalan – vann över mamma Pernilla Wahlgren: ”Så jäkla stolt”

Benjamin Ingrosso, Kristallengalan 2023

Foto: TV4/TT

Under måndagen hölls årets Kristallengala på Cirkus. Då fick Benjamin Ingrosso fira lite extra, när han kammade hem två prestigefyllda priser.

Årets Kristallengala gick av stapeln under måndagen och i vanlig ordning var mängder av TV-personligheter och skådespelare på plats.

Ljuset sken dock lite extra starkt på Benjamin Ingrosso, som redan innan galan var otroligt glad över att ha blivit nominerad.

”Känns helt sjukt att ett program som skapades helt ur passion och för att vara en samlingsplats för mat och musikälskare ikväll hyllas ännu ett år i rad genom 3 nomineringar på den största tv-galan vi har i Sverige!!! Allt tack vare er. Fattar ni hur otroliga ni är?! Det går att rösta för dem som vill från o med 20:00 och framåt men oavsett hur det går så är jag så tacksam och glad för den plats Benjamins har fått ta dem senaste åren!!,” skrev han på sin Instagram inför galan.

Benjamin Ingrosso. Foto: Andreas Johansson/TV4

Läs mer: Benjamin Ingrossos skarpa markering – sätter ner foten mot mobbningen: ”Vänligen ställ upp”

Benjamin Ingrosso på Kristallengalan 2023

Och väl på plats kammade han hem inte bara ett, utan två stycken priser.

Han vann bland annat ”Årets livsstilsprogram” för Benjamins i TV4, och i kategorin ”Årets TV-personlighet” vann han även över sin mamma, Pernilla Wahlgren, som var nominerad i samma kategori.

STOCKHOLM 20230828 Benjamin Ingrosso med sina priser för årets tv-personlighet och årets livsstilsprogram efter Kristallengalan 2023 på Cirkus i Stockholm. Foto: Christine Olsson / TT / kod 10430

Trots framgångarna med ”Benjamins” har han dock beslutat att det inte blir någon ytterligare säsong.

– Jag tror att det var jag själv som kände när vi skulle göra en tredje säsong att jag fått med varje drömgäst som jag ville ha med. Jag gillar också det här med tredje gången gillt. Vi fick till säsong tre så bra och jag ville sluta på topp, har Benjamin sagt till TV4.

Foto: TV4

Att göra mer TV i framtiden menar han absolut inte är omöjligt, men för tillfället vill han lägga tid på musiken.

– Sen så klart, om möjligheten att göra mer Benjamin’s i framtiden dyker upp så kanske det blir så. Men då skulle jag nog vilja göra om programmet lite och göra en annan typ av vibe, men vad återstår att se!

Läs mer: Pernilla Wahlgrens vändning med mamma Christina Schollin – efter motgången: ”Så ledsna och frustrerade”

”Finns ingen som är stoltare”

Men han var inte den enda i familjen som gick därifrån med priser. Även Bianca Ingrosso tog hem en Kristall för ”Årets underhållningsprogram” i och med talkshowen Biancas i Kanal 5.

När hon tog emot sitt pris skojade hon och sa:

– Jag är bättre än familjen tack och hej med er.

Varpå Benjamin sedan kontrade när det var hans tur att gå upp på scenen och ta emot sitt pris:

– Jag är bäst i familjen, sa han.

Men i själva verket förklarar Bianca att de bara är otroligt stolta över varandra, och glada att få uppleva kvällen tillsammans.

– Det är det som är det fantastiska med att vi är syskon i den här branschen, att man får uppleva sådana här stunder tillsammans. Och det finns ingen som är stoltare än vi med varandra, säger Bianca Ingrosso till TT.

KARLSTAD 20180203 Bianca Ingrosso och Benjamin Ingrosso på efterfesten på Stadshotellet Karlstad efter lördagens första deltävling i Melodifestivalen 2018 i Löfbergs Arena. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Även Pernilla Wahlgren har berättat hur stolt hon är över sina barn.

– Man är så jäkla stolt över dem. Och glad och lycklig, säger hon med ett stort leende enligt SvD.

Stort grattis!

Exit mobile version