Beskedet: Därför stoppas Abbas efterlängtade återförening – igen: ”Vi har inget…”

I 36 år har världen väntat på att få höra mer musik från Abba. Och förra våren kom glädjebeskedet om gruppens återförening. Men nu avslöjar Expressen att fansen får vänta ytterligare på gruppens återförening.

– Vi har inget datum för det än. Inte förrän sommaren, det vet vi säkert, bekräftar Görel Hanser, Abbas manager, till Expressen.

Den svenska supergruppen Abba ska återförenas. Originalmedlemmarna Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Anni-Frid Lyngstad gör ny musik tillsammans, men med vissa ändringar. Gruppen kommer inte att uppträda live tillsammans på scenen utan uppträda genom såkallade ”avatarer”, digitala versioner av dem själva.

Abba avslöjade också genom ett pressmeddelande att de ska släppa två nya låtar ”Don’t shut me down” och ”I still have faith in you”. Tanken var att de först skulle släppas under 2018, men blev sedan uppskjutet till våren 2019. Men nu blir det uppskjutet igen till efter sommaren i år, skriver Expressen.

– Vi har inget datum för det än. Inte förrän sommaren, det vet vi säkert, bekräftar Görel Hanser, Abbas manager, till Expressen.

Abbas återförening skjuts upp. Foto: Olle Lindeborg/Lehtikuva

Hyllningsprogram inte längre aktuellt

Likaså hyllingsprogrammet ”Thank you for the music” där de nya låtarna skulle få spelas upp för första gången, är inte längre aktuellt, berättar Görel Hanser till tidningen.

Men tanken är fortfarande att bandets ”avatarer” fortfarande ska ge sig ut på världsturné efter de nya låtarna släppts. Men när exakt det blir av är ännu oklart.

– Olika projekt tar olika lång tid, det här har dragit extra ut på tiden det måste jag hålla med om. Men nu ser vi att det verkligen börjar ta form, säger Björn Ulvaeus.

Björn Ulvaeus lovar att fansen inte kommer bli besvikna. Foto: Wikkicommons/Frankie Fouganthin

Björn Ulvaeus löfte till fansen

Även om det blir uppskjutningar och förseningar lovar Björn Ulvaeus fansen att de kommer känna igen Abba ända ut i fingerspetsarna.

– Det kan du ge dig på, säger Björn Ulvaeus till tidningen.

Tråkigt att det fortsätter dröja men vi ser så fram emot att få se och höra Abba igen! Tryck på gilla-knappen om du också längtar efter att få se Abbas återförening!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/fABLG4LD60O65bXopqZq1S0EkVRkVrODY2FqRjMCbtnKaD3Td86DnkMZUL1Wev91?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]