Efter stroken: Jenny Alversjös nya besked om när hon är tillbaka i TV-rutan

TV4-profilen Jenny Alversjö drabbades nyligen av en stroke.

Nu berättar hon för Hänt om när hon planerar att vara tillbaka i rutan igen och i Nyhetsmorgon.

Det var i slutet av oktober som den folkkära tv-profilen Jenny Alversjö berättade på Instagram att hon drabbats av en stroke.

”Var så glad, stark och lycklig för några dagar sen och så – pang. Åskknallshuvudvärk och ilfart till akuten. Jag har fått en hjärnblödning. En stroke. Jag… mitt i livet”, skrev Jenny Alversjö på Instagram.

Programledaren berättade vidare att hon mådde bra under omständigheterna och att fokus framöver låg på att vila och återhämta sig.

Efter att ha tillbringat en tid på sjukhuset fick Jenny Alversjö återvända hem. Hon är fortfarande sjukskriven men gav tidigare i veckan ett nytt hälsobesked, där hon berättade att hon mår mycket bättre. I ett inlägg tackade hon alla vänner, följare och Nyhetsmorgon-tittare för stödet hon har fått under sjukdomstiden.

För Hänt berättar Jenny Alversjö att hon fortfarande tar det väldigt lugnt och tar en dag i taget.

– Men jag mår mycket bättre idag. Jag börjar bli sugen på att börja jobba igen. Men jag har stor respekt för det som har hänt och ska försöka vila så mycket jag kan, säger hon till tidningen.

Hemma året ut

Hon får också frågan om när hon tror att hon kommer börja jobba igen:

– Vi får se. Jag kommer nog att vara hemma året ut i alla fall, så är jag nog tillbaka sen när vi drar igång igen.

Jenny berättar att hon får se om hon kommer att jobba mindre framöver eller inte, enligt Hänt.

Vi är så glada att du mår bättre, Jenny, och hoppas att återhämtningen går fortsatt bra. Dela gärna om du också vill visa ditt stöd till Jenny Alversjö.