Foto: TT

Bianca Salmings kärleksfulla besked med pojkvännen Tobias – fina stödet efter bottenlösa sorgen

Bianca Salming sörjer sin pappa Börje, och beskriver saknaden som ”overklig” i en intervju med Expressen.
Samtidigt är hon tacksam för all kärlek som svenska folket och hockeyfans i världen har visat familjen.
Hennes egen kärlek är pojkvännen Tobias – som hon nyligen hade ett stort jubileum tillsammans med.

Det har nu gått en vecka sedan Börje Salming lämnade oss.

Han lämnar efter sig ett hockeyarv som kommer leva vidare för evigt inom den svenska idrottsrörelsen. Salming blev en av de allra största inom sin sport. Han nådde världens bästa liga NHL där han var en stjärna i hela 18 säsonger, representerade i Tre Kronor och hyllades både under och efter sin aktiva karriär såväl för sina meriter på isen, som för sina mänskliga egenskaper.

Ett tydligt exempel på det senare var när han under 1980-talet bidrog till det svenska damlandslagets första världsmästerskap. De skulle spela sitt första VM 1987, och det här var innan det att svenska ishockeyförbundet stod för kostnaderna inom damhockeyn.

Salming valde helt enkelt då att sponsra laget ur egen ficka, så att damlandslaget skulle kunna åka till Kanada och delta i turneringen.

LÄS MER: Börje Salmings helt okända gåva till Damkronorna – som förändrade svensk hockey för all framtid

Artikeln fortsätter under bilden.

Bianca Salmings ord om saknaden efter pappa Börje

Börje Salming lämnar också efter sig ett helt land i sorg, men framför allt en familj där saknaden är enorm. Han fick fyra barn.

Dottern Bianca, som gått i Börjes spår med en karriär inom sportens värld – närmare bestämt som friidrottare, har i en intervju med tidningen Expressen berättat om den bottenlösa saknaden efter sin far.

– I början var det bara sorg, en enorm ledsamhet. Sen kom ilskan, man blev arg emellanåt. Och nu är allt bara overkligt. Samtidigt har det ju känts overkligt länge, ända sen vi fick det här beskedet i somras, säger hon till Expressen.

Ett litet ljus i mörkret har varit de enorma hyllningar som hennes far fick ta emot av en hel värld innan hans bortgång. Börje Salming fick stående ovationer i Toronto, som han besökte tillsammans med familjen i samband med dubbla hemmamatcher i den kanadensiska storstaden.

LÄS MER: Bianca Salmings första ord efter pappa Börje Salmings bortgång – öppnar upp om sorgen: ”Varit i en dimma”

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20180119 Börje Salming med dottern Bianca Salming vid Ellegalan 2018 på Grand Hotel i Stockholm. Foto: Christine Olsson / TT
STOCKHOLM 20180119 Börje Salming med dottern Bianca Salming vid Ellegalan 2018 på Grand Hotel i Stockholm. Foto: Christine Olsson / TT

En vecka innan Salmings bortgång fick han ta emot pris på Tidernas hockeygala i Avicii arena i Stockholm.

De klassiska ovationerna som han fick ta emot av den kanadensiska publiken, i samband med Canada Cup i Toronto 1976, blev av svenska folket framröstat som tidernas största ögonblick i Sveriges hockeyhistoria.

De känslosamma stunderna från när Salming hyllats av vänner och hockeysupportrar den senaste tiden har betytt massor för dottern Bianca.

– Det hjälper mig så mycket. Men jag är mest glad att pappa fick uppleva allt det här innan han gick bort. Det är det jag känner. Det är svårt att prata om det. Jag är så glad över folks uppskattning, men för mig handlar det liksom om min pappa.

LÄS MER: Här hyllas Börje Salming på det allra mäktigaste sättet i Toronto i natt – arenan var knäpptyst i 21 sekunder

Bianca Salming uppmärksammade sin 1-årsdag med pojkvännen

Bara några dagar innan Börje somnade in, passade Bianca också på att hylla en annan viktig person i hennes liv.

Då hade hon nämligen en stor dag till tillsammans med pojkvännen Tobias Lindberg, som faktiskt också är hockeyspelare. De firade då ett år som par.

I en intervju med Expressen i somras berättade Bianca att Tobias var mer nervös av att träffa hennes mor, än pappa Börje.

– Tobias var mer skakig när han mötte min mamma. Hon är lite mer på, pappa är så snäll, sade hon då.

Nu har alltså paret varit tillsammans i ett år, och Bianca har hyllat pojkvännen med ett kärleksfullt in lägg på Instagram där hon skriver till Tobias: ”Första året. Älskar dig”.

Artikeln fortsätter under bilden.

Fina stödet till Bianca Salming

I kommentarsfältet till bilden får Bianca massor av stöd och kärlek från sina följare och vänner.

– Du är värd all kärlek du kan få, inte minst nu, skriver en följare i kommentarsfältet till Biancas inlägg.

– Så fina, skriver en annan följare.

– Du är värd all kärlek, skriver en tredje.

LÄS MER: Ann-Louise Hansons unika hyllning till Börje Salming – budskapet får tårarna att rinna: ”Så vackert”

Vi instämmer och skickar alla våra tankar till familjen Salming.