Foto: TV4

Björn Skifs ärliga ord om åldrandet – då ska han avsluta han karriären

Björn Skifs är en sann ikon som har briljerat på scener sedan 60-talet.

Idag är stjärnan 77 år gammal och har börjat reflektera över åldern och hur länge till han kommer att fortsätta med karriären.

– Det spelar in också det här med att kroppen är som den är. Att den kanske inte klarar lika länge och lika mycket, säger Björn Skifs i SR P4 dokumentären ”Sista Giget

Björn Skifs, 77, är som bekant en mångsidig och framgångsrik sångare med en lång och framstående karriär som sträcker sig över flera decennier.

Han började karriären på 1960-talet med bandet ”Slam Creepers” och blev senare frontman i ”Blåblus”, som internationellt blev kända som ”Blue Swede”.

Bandet fick stor internationell framgång med hitlåten ”Hooked on a Feeling” som toppade listorna i USA 1974.

Efter att ha lämnat bandet fortsatte Skifs med en framgångsrik solokarriär och deltog flera gånger i ”Melodifestivalen”, där han representerade Sverige i ”Eurovision Song Contest” både 1978 och 1981.

Han har också haft framgång som skådespelare och låtskrivare och har medverkat i musikalen ”Chess” samt samarbetat med ABBA-medlemmen Anni-Frid Lyngstad på låten ”Med varann”.

Björn Skifs om åldrandet

När Björn nådde sina stora internationella framgångar med ”Hooked on a feeling” var han i 27-årsåldern. Idag är artisten 77 och brinner fortfarande lika mycket för att stå på scenen och sjunga.

Däremot har han märkt av hur åldern börjar sätta sig på kroppen och hur flåset inte är vad det brukade vara.

– Det spelar in också det här med att kroppen är som den är. Att den kanske inte klarar lika länge och lika mycket, säger Björn Skifs i SR P4 dokumentären ”Sista Giget” och fortsätter:

– Man kanske flåsar lite extra efter en föreställning mot vad man gjorde förr men än så länge är det ingen fara.

Det är inte bara på scenen som Björn märker av att han blir äldre. Saker som möten och annat som inte har med att sjunga inför en publik att göra tycker han numer är tröttsamt.

Då avslutar Björn Skifs karriären

Men passionen för musiken finns än så länge kvar förklarar Björn när han får frågan om han tänkt på när hans sista spelning blir.

– Det där har jag nog inte tänkt på i tid. Jag vet inte hur känslorna svalnar för den här sysselsättningen för det hänger ju så extremt mycket på lust, inte bara ork och jag får känna när det svalnar, säger Björn till P4 och fortsätter:

– Det kan vara om 3, 4, 5 år eller det kan kanske ta 10 år eller i bästa fall 15.

Oavsett hur många år till han väljer att stå på scenen, kommer hans musik och arv att leva vidare och lysa starkt.

Man måste bara älska Björn Skifs!