Björn Skifs stora kärlekslycka med hustrun – efter hårda kritiken: ”Folk antydde att jag var gubbsjuk”

När Björn Skifs och hustrun Pernilla träffades blev många upprörda.

Idag har de varit gifta i över 30 år och under pandemin har Pernilla spelat en extra stor roll i Björns liv.

– Jag har haft tur i mångt och mycket, men den största turen är att jag träffade Pernilla, berättar Björn Skifs för Aftonbladet.

Björn Skifs är en av landets allra främsta artister. Med låtar som ”Hooked on a Feeling”, ”Michelangelo” och ”Det blir alltid värre framåt natten” har han visat hela Sverige sin begåvning – men även slagit igenom internationellt.

Artisten har minst sagt varit med ett tag. Redan på 60-talet började han producera musik och bara några år senare fick han ett internationellt genombrott med, kanske hans största låt, ”Hooked on a Feeling”.

Livet i karantän

Men efter flera årtionden i branschen drabbades han liksom många andra hårt av pandemin.

Med tanke på Björns ålder har han klassats som riskgrupp och tvingades därför, likt många andra, att leva isolerad under en längre tid. Tur då att han hade kärleken Pernilla, vid sin sida.

– Rent arbetsmässigt var det en rätt bra timing, jag hade tänkt ha ett väldigt lugnt år. Men rent personligt har det varit eländigt. Jag är ju i riskgrupp så Pernilla har varit vakthund. Jag har ibland åkt med och handlat, men suttit kvar i bilen. Jag måste ju få se människor, säger Björn Skifs till Aftonbladet.

Björn Skifs
Foto: Pontus Lundahl / TT

Blev en stor snackis

Björn Skifs och hustrun Pernilla, har hållit ihop länge. De gifte sig 1988 och har nu varit gifta i över 30 år.

Men parets tid ihop har inte alltid varit en dans på rosor.

– Pernilla var 21 när vi träffades och folk antydde att jag var gubbsjuk medan Pernilla bara var ute efter en kändis med pengar. Man blev så trött. Men sedan märkte de att tiden gick och det var vi ändå, berättar Björn för Aftonbladet.

När Pernilla var 21 år, så var Björn 39 år. Ålderskillnaden gjorde många upprörda och flera ville kommentera deras då nyfunna kärlek.

Pernilla Skifs, Björn Skifs
Foto: Anders Holmström/TT

Kärleken till Pernilla

För Aftonbladet berättar Björn Skifs att han alltid varit ganska ”tafatt med det andra könet” men att han för en gångs skull vågade vara lite framåt när han kom i kontakt med Pernilla.

Bland annat ordnade han ett jobb åt henne, så att han de skulle ha möjlighet att träffas.

– Jag har haft tur i mångt och mycket, men den största turen är att jag träffade Pernilla – och framför allt att hon ville ha mig, berättar artisten för tidningen.

Pernilla Skifs, Björn Skifs
Foto: Janerik Henriksson/TT

Kärleken har inga gränser! Visst är de fina tillsammans? Lämna gärna en kommentar på Facebook!