Björn Ulvaeus om Avicii: ”Han var vrålbegåvad”

Under sitt 28-åriga liv hann Tim ”Avicii” Bergling samarbeta med flera stora världsstjärnor som Madonna, Coldplay och Robbie Williams, och det var inget tal om att han var ansiktet utåt för modern musik. Men nu får han även ett erkännande från av en av världens största låtskrivare, som även han samarbetat med den unga Avicii – Björn Ulvaues från Abba.
– Han var vrålbegåvad, säger Björn Ulvaeus till Expressen.

Avicii var bara 21 år när han slog igenom med egenskrivna låten ”Levels” som blev en hit över hela världen. Det var startskottet till ett liv som de flesta aldrig kan drömma om, med fullsatta arenor, fester, lyx och hyllningar. Men genom dokumentären ”True Stories” framgår det att Avicii inte trivdes med turnélivet, då allt han ville vara att skapa musik för de som skulle uppskatta den.

Björn Ulvaeus om Avicii

Nu får han sitt erkännande av Abba-medlemmen Björn Ulvaeus.
– Jag har inte lyssnat på allt han gjort, men det hörs ju: Han var vrålbegåvad, säger Ulvaeus till Expressen.

Foto: Flickr

Inför Eurovision i Sverige 2013 var det Avicii som skrev den officiella melodisignaturen för tävlingen, tillsammans med Björn och Benny från Abba. Det var då som Björn insåg hur begåvad Avicii var. I intervjun med Expressen berättar han om förståelsen för hur livet slet på den unga Avicii.
– Han var den första artisten i Spotifygenerationen som slog igenom riktigt stort. Han gjorde allting, och det måste ha inneburit en stor press, säger Ulvaeus.¨

 

 

Foto: Instagram

Musikaliskt begåvade Tim ”Avicii” Bergling gick bort endast 28 år gammal. Dela gärna för att låta minnet av honom leva vidare.