Foto: TT, TV4

Britt Ekland skilde sig från 19 år yngre exmaken

Britt Ekland, den svenska skådespelerskan och en av 1960-talets mest ikoniska Bond-brudar, har levt ett liv fyllt av glamour, uppmärksamhet och rubriker.

Under sin karriär har hon mött flera kärlekar, men en av de mer oväntade var hennes förhållande med Slim Jim Phantom, trummisen från det amerikanska rockabilly-bandet The Stray Cats.

Britt Ekland och Slim Jim Phantom träffades i början av 1980-talet, en tid då Britt redan var etablerad som skådespelerska och tidigare hustru till skådespelaren Peter Sellers. Slim Jim, som egentligen heter James McDonnell, var då en framgångsrik musiker men 19 år yngre än Britt. Trots åldersskillnaden på nästan två decennium, fann de snabbt en gemensam gnista vilket skapade rubriker i kändisvärlden.

Deras förhållande speglade något av en rock ‘n’ roll-saga – glamouröst, passionerat, men också fyllt av intensitet. De gifte sig 1984 och fick en son tillsammans, T.J. McDonnell (född 1888). Trots deras starka kemi höll inte äktenskapet och paret skilde sig 1992.

Trots skilsmässan talar Britt varmt om sin tid med Slim Jim Phantom. Hon har beskrivit förhållandet som en del av sitt färgstarka liv och en tid hon ser tillbaka på med både glädje och lärdomar. Slim Jim har på sin sida även sagt att deras relation var speciell, även om de levde i två väldigt olika världar.

Britt och jag står fortfarande varandra nära. Vi har en son tillsammans, så det är något mycket positivt. När vi träffades introducerade hon mig till en sida av livet som jag inte kände till. Hon var mer kultiverad än jag, mer praktisk. Och hur spektakulär hon än var så kom hon på turné och strök kläder på hotellrummet. Jag kan egentligen bara säga positiva saker om min tid med henne. Vi var verkligen förälskade”, har Slim Jim Phantom tidigare sagt till Classic Rock.

Så lever Britt Eklands exmake idag

Sedan år 2020 är Slim Jim Phantom, som idag är 63 år gammal, gift på nytt med den 22 år yngre kanadensiska musikern Jennie Vee. Han är än idag aktiv som musiker och spelar med olika band, bland annat bandet The Barnestormers.

LÄS MER:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev