Brolle slår ett slag för Sveriges folkparker – hyllar 1950-talet: ”Var den musiken jag lyssnade på”

Foto: Youtube / Magnus Johnsson / TT

Brolle älskar 1950-talets musik.
Artisten slår samtidigt ett slag för Sveriges folkparker – i samband med sin egen 40-årsdag.
– Det var den musiken jag lyssnade på hemmavid, säger Brolle till TT, uppger DN.

På onsdagen fyller artisten Kjell Junior Wallmark, mer känd som Brolle, 40 år. Han slog igenom i början på 2000-talet, efter medverkan i Kanal 5:s talangprogram ”Popstars” 2001 – innan debutsingeln ”Playing with fire” släpptes och hamnade högt på Trackslistan.

Samma år nominerades han till flera priser på bland annat Grammisgalan och Rockbjörnen.

Sedan dess har norrbottningen med rötterna i Boden släppt sex album och många singlar. Han har bland annat turnerat med det framgångsrika koncepten ”Ladies night” och ”Diggiloo”.

2011 gick han till final i Melodifestivalen med låten ”7 days and 7 nights”.

På onsdagen fyller artisten 40 år – och passar då på att hylla den typen av musik han är uppväxt med, nämligen den som har sina rötter i 1950-talet.

– Det var den musiken jag lyssnade på hemmavid. Och jag gillar hela den stilen med James Dean och Marilyn Monroe. Sedan sägs det att min röst passar det där sättet att sjunga, säger Brolle i en intervju med nyhetsbyrån TT, uppger DN.

Någonting han verkligen uppskattat på senare år är den folkparksturné han genomfört. Nu passar Brolle på att slå ett slag för folkparkerna runtom i landet – och han vill beträda scenerna igen snart.

– Jag hade med mig en massa gästartister och vi såg till att det fanns tombola och varmkorv. Många av de här parkerna rustades upp och fick nytt liv och det var skitkul att få vara en del av det. Vi kör en turné nästa sommar igen.

SOLLIDEN 20210805 Mimi Werner och Brolle uppträder på Solliden Sessions sommaren 2021. Foto: Magnus Johnsson / TT

Brolle lever med sin sambo Mimi Werner, också hon artist som medverkat i bland annat Melodifestivalen, och 10-årige sonen.

– Han har sett varenda vrå av Sverige och han är den som först får lyssna när jag gjort en ny låt. Då får man ett värdefullt betyg.

Stort grattis på 40-årsdagen, Brolle.

Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!

Exit mobile version