Bruce Springsteens barn har vuxit upp – nu tar dottern Jessica världen med storm

Bruce Springsteen har förutom en sagolik karriär även tre barn tillsammans kärleken Patti Scialfa.

Dottern Jessica valde att inte gå i föräldrarnas musikaliska fotspår.

Istället är hon nu en av USA:s främsta ryttare.

Bruce Springsteen, 71, är – med slutsålda arenor över hela världen och en lång lista med tidlösa hits – en av vår tids allra största artister.

Med låtar som ”Dancing In the Dark” och ”Born in the U.S.A.” känner nog de flesta igen 71-åringen som 1999 tog en plats i ”Rock and Roll Hall Of Fame”. 

Efter att branschen, i över ett år, lamslagits av pandemin är han nu tillbaka på scenen.

När han nu i sommar återupptog sin klassiska föreställning ”Springsteen on Broadway” uppmärksammades han när han valde att berätta om kärleken till sjuka mamma.

Trots att han börjar komma upp i åldern är alltså artisten fortfarande högaktuell. Men även om han haft en lång och gedigen karriär har Springsteen hunnit med mer än bara musik.

Bruce springsteen
Foto: Evan Agostini/TT

Familjen Springsteen

Efter några tillsammans gifte sig Bruce Springsten med hustrun, och musikern, Patti Scialfa, 1991. Tillsammans har de barnen Evan James, 30, Jessica Rae, 29, och Sam Ryan, 27.

Till skillnad från pappa Bruce och mamma Patti valde dottern Jessica  Springsteen att ta en annan väg i livet.

Som barn drogs hon till stallet och fastnade helt för hästarna. Vilket även Aftonbladet skrivit om.

Redan som fyra-åring började hon att rida och då kunde nog ingen ana vilken karriär hon hade framför sig. För Jessica skulle bli bra – riktigt bra!

Jessica blev proffs

Hon fortsatte att rida, blev ännu bättre och 2014 blev hon för första gången klassad som proffs. Sedan dess har hon framgångsrikt dragit in runt omkring 2 miljoner dollar i prispengar 

Idag rankas hon som USA:s tredje bästa ryttare och ska i sommar få förvekliga en dröm hon haft länge. Hon ska få representera USA i sommarens OS i Japan.

Efter att ha fallit på målsnöret för att få vara med i OS i London, 2012, och OS i Rio, 2016, får hon nu äntligen visa upp sig inför hela världen.

Familjens stöd

I ryggen har hon hela USA och vid sin sida har hon pojkvännen Lorenzo De Luca. Dessutom har hon sin egna hejarklack i föräldrarna, Bruce Springsteen, 71, och Patti Scialfa, 67.

– De är mina största supportrar. Jag tror inte att pappa blir lika nervös som mamma, men båda två älskar att komma på mina tävlingar. De älskar den här sporten lika mycket som jag gör, har hon sagt enligt NJ.com, uppger Aftonbladet.


OS i Tokyo pågår från 21 juli till 8 augusti och kommer att sändas på Discoverys kanaler. Bland annat kanal 5.

Det blir att hålla ett extra öga på Jessica Springsteen i sommar då! Tycker ni att hon är lik sin pappa? Lämna gärna en kommentar på Facebook!