Foto: Shutterstock/Mark J. Terrill, AP/TT

Bruce Willis ångrade alltid sitt beslut – efter Patrick Swayzes drag kunde han inte längre vara tyst

Bruce Willis tackade nej till rollen.
Efter Patrick Swayzes succé berättade Hollywoodstjärnan om sin stora ånger, skriver Express.

Bruce Willis har i flera decennier varit en av Hollywoods allra mest firade stjärnor. Med filmserier som ”Die Hard” och roller i actionklassiker som Tarantino-rullen ”Pulp Fiction” och skräckfilmer som ”Sjätte sinnet” har han genom åren etablerat sig som en av de riktigt stora skådespelarna.

Totalt har det blivit över 60 filmer – men tidigare i år kom beskedet att Willis, 67, drar sig tillbaka från vita duken. Det var i våras som Willis familj lät meddela att stjärnan tvingas avsluta sin skådespelarkarriär efter att ha fått diagnosen afasi, som kan påverka förmågan att tala, förstå tal, läsa och skriva.

Bruce Willis avslutar karriären – familjens ord

I samband med offentliggörandet av detta, skrev Willis familj följande i ett meddelande på Instagram:

”Till Bruces fantastiska supporters, som familj vill vi dela att vår älskade Bruce drabbats av en del hälsoproblem och diagnostiserades nyligen med afasi vilket påverkar hans kognitiva förmåga. Som ett resultat av detta och med mycket beaktning tar avslutar Bruce sin karriär som betytt så mycket för honom”, skrev Willis familj i inlägget.

Och fortsatte:

”Det här är en mycket utmanande tid för vår familj och vi uppskattar er kärlek, medkänsla och stöttning. Vi tar oss genom detta som en stark familjeenhet och ville ta med oss hans fans eftersom vi vet hur mycket han betyder för er, liksom ni betyder mycket för honom.”

Bruce Willis. Foto: Shutterstock
Bruce Willis. Foto: Shutterstock

Men även om fansen inte längre kommer kunna se fram emot nya filmer med actionhjälten, finns förstås alltid de gamla filmklassikerna kvar att se om och om igen.

Willis var under åren 1987 och 2000 gift med stjärnskådespelaren Demi Moore och paret var ett av de mest omskrivna i Hollywoodpressen. Tillsammans har de tre barn. Willis är numera gift med modellen Emma Heming som han har två barn med tillsammans.

Även om Bruce Willis haft en lysande karriär, så kunde den faktiskt blivit än mer skinande.

Bruce Willis ånger – tackade nej till Swayzes storroll

Enligt brittiska tidningen Express tackade Willis nämligen nej till en roll som i stället skulle komma att gå till en annan stor skådespelare: Patrick Swayze.

Patrick Swayze fotograferad i publiken på en basketmatch mellan Los Angeles Lakers och San Antonio Spurs år 2008. Foto: AP Photo/Mark J. Terrill/TT
Patrick Swayze fotograferad i publiken på en basketmatch mellan Los Angeles Lakers och San Antonio Spurs år 2008. Foto: AP Photo/Mark J. Terrill/TT

Det handlade om dramathrillern ”Ghost”, som nådde biograferna år 1990. Filmen blev en stor succé och spelade in över 500 miljoner dollar. Skådespelaren Whoopi Goldberg vann dessutom en Oscar för sin insats i filmen, och i rollistan märktes även Willis dåvarande hustru: Demi Moore.

Enligt Express har Willis förklarat att han ”inte förstod sig på” manuset när han fick läsa det. Han ska senare ha ångrat sig att han tackade nej.

– Jag önskar att jag inte hade tackat nej till rollen som Patrick Swayze så småningom spelade i Ghost. Jag kunde helt enkelt inte se hur en romans mellan ett spöke och en levande person skulle fungera. Duh, ska Willis ha sagt enligt Express.

Bruce Willis ska också ha uttryckt att han gillade filmen.

– Det hade också varit trevligt att ha jobbat med Demi igen.

Patrick Swayze hade även han en lysande skådespelarkarriär. Han gick bort 14 september 2009, endast 57 år gammal.

Patrick Swayze. Foto: Shutterstock
Patrick Swayze. Foto: Shutterstock

Evigt saknad, aldrig glömd – Patrick Swayze. Dela gärna vidare inlägget för att hylla denna stora skådespelare och dansare!