Bruce Willis ödesbesked – slutar helt som skådespelare efter tuffa sjukdomsbeskedet

Bruce Willis avslutar karriären som skådespelare.

På Instagram berättar familjen om beslutet efter sjukdomsbeskedet.

”Det här är en mycket utmanande tid för vår familj”, skriver de i inlägget.

Bruce Willis, 67, inledde sin skådespelarkarriär på 1970-talet. Han skulle komma att slå igenom stort några år senare, via tv-serien ”Par i brott”, i mitten av 80-talet.

Sedan dess har Bruce Willis blivit en internationell världsstjärna på Hollywood-himlen. Han har blivit en älskad actionhjälte, vunnit flera priser och medverkat i över 60 filmer.

Bland dem märks inte minst gestaltningar i filmer som ”Die Hard”, ”Pulp Fiction”, ”Sjätte sinnet” och ”Armageddon”.

Men efter mer än 40 år i yrket har Bruce Willis nu tagit beslutet att pensionera sig från skådespelaryrket.

bruce willis
Foto: Shutterstock

Bruce Willis slutar som skådespelare

Anledningen till beslutet är att 67-åringen har drabbats av afasi. Enligt Vårdguiden innebär tillståndet att man har det svårt med språket, exempelvis genom att prata och skriva samt att förstå talat och skrivet språk.

Afasi uppstår efter en hjärnskada, oftast en stroke men det kan också vara efter en hjärnskakning eller inflammation i hjärnan. Hos somliga minskar besvären efter en tid, för några försvinner de helt, men vissa får lära sig att leva med dem.

Instagram har Bruce Willis familj gjort ett uttalande om såväl beskedet som 67-åringens sjukdomstillstånd. Brevet är undertecknat av frun Emma Heming, ex-frun Demi Moore samt skådespelarens fem barn.

”Till Bruces fantastiska supportrar. Som familj vill vi meddela att vår älskade Bruce har drabbats av vissa hälsoproblem och nyligen diagnostiserats med afasi, vilket påverkar hans kognitiva förmåga. På grund av detta och efter mycket övervägande kommer Bruce att avsluta den karriär som har betytt så mycket för honom”, skriver familjen på Instagram.

Vädjar om kärlek och stöd

Vidare berättar familjen att de går igenom en tuff period, och vädjar om kärlek och stöd från fansen.

”Det här är en mycket utmanande tid för vår familj och vi är så tacksamma för er fortsatta kärlek, omtanke och support. Vi går igenom detta som en stark familjeenhet och ville inkludera hans fans eftersom vi vet hur mycket han betyder för er, och ni för honom”, skriver de i inlägget.

Tack för alla underbara gestaltningar du har gett oss på bioduken, Bruce Willis. Våra tankar är med dig och din familj i denna utmanande tid.