Foto: SVT

Camilla Kvartoft har rasat i vikt med unik metod – visar upp nya kroppsförvandlingen: ”Kan sakna…”

Stora uppoffringar – men också en stor förvandling.
Tv-profilen Camilla Kvartoft, 53, har rasat i vikt efter en speciell metod.
– Det har varit lättare än jag trott, säger SVT:s debattdrottning till Aftonbladet.

Hon ledde SVT:s tittare genom den över två timmar långa, direktsända debatten mellan riksdagens åtta partiledare.

Camilla Kvartoft är en av kanalens mest rutinerade programledare. Hon fick sitt breda genombrott med tittarsuccén ”Veckans brott” tillsammans med kriminologen Leif GW Persson. Duon hade hand om krimprogrammet i flera år innan GW valde att lämna public service-kanalen för att i stället gå till TV4.

Camilla i ”Veckans brott”. Foto: SVT/Youtube

Kvartoft har dock blivit kvar på SVT – och på söndagskvällen fick hon alltså det prestigefyllda uppdraget att tillsammans med kollegan Anders Holmberg hålla koll på toppolitikerna på bästa sändningstid.

Anders Holmberg och Camilla Kvartoft. Foto: SVT

Kvartoft har på senare tid gått igenom en stor livsförändring. I en intervju med Aftonbladet vid årsskiftet berättade hon om sin viktresa.

– Jag har alltid tränat mycket, men jag och en kompis konstaterade att det är kosten man måste ändra på om man ska gå ner i vikt. Det räcker inte med att träna. Vi körde igång tillsammans och vägde oss hos varandra en gång i veckan, sade Kvartoft till Aftonbladet.

SVT-profilen hade då gått ner tio kilo.

– Jag är lite imponerad över mig själv att jag har lyckats. Jag har egentligen ingen jättebra karaktär och gillar sötsaker och att baka. Det är klart jag äter något gott varje vecka, men på det stora hela har jag rensat bort sådant. 

Camilla förklarar att hon äter mycket grönsaker, rotfrukter, bär och linser – och håller nere på fettrika ingredienser som smör och grädde. Tränar gör hon ett par gånger i veckan.

– Jag får faktiskt inga jättestora svackor. Det har varit lättare än jag trott. När man skippar socker ett tag har man inte ett lika stort sug efter det. Rent mentalt kan jag sakna kakorna och sockret, men jag har inte samma sug längre.

Camilla Kvartoft.
Programledaren Camilla Kvartoft. Foto: Janne Danielsson /SVT

Så trevligt att höra om ditt välmående, Camilla! Kanske kan det inspirera andra.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida!