Camilla Kvartofts ärliga ord om Leif GW Persson – så är relationen i dag: ”Speciellt…”

De var ett populärt radarpar i ”Veckans brott” under flera års tid.

Nu berättar Camilla Kvartoft om relationen till ex-kollegan Leif GW Persson i dag.

– Det är speciellt när man gör ett program ihop så länge, säger hon i podcasten TV-fabriken.

Höga tittarsiffror, Kristallen-priser och ett radarpar som gick igenom tv-rutan. I många år var ”Veckans brott” med programledaren Camilla Kvartoft och bisittaren Leif GW Persson en framgångssaga hos SVT.

Men våren 2018 förändrades allt. Detta då Leif GW Persson lämnade både programmet och kanalen för nya utmaningar hos konkurrenten TV4.

Camilla Kvartoft stannade dock kvar och programmet fortsatte att sändas i ett par år till.

– Vad gör man när Sveriges största tv-personlighet lämnar programmet? Vi rekryterade nya experter och förnyade programmet litegrann, har Camilla Kvartoft tidigare sagt i ”Morgonstudion”. 

Men tidigare i år kom beskedet att ”Veckans brott” till slut läggs ner efter elva år.

– Det är vemodigt, lite overkligt faktiskt. Men det är nog dags att hitta på något annat, sa Camilla Kvartoft då i ”Morgonstudion”. 

camilla kvartoft
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Kvartofts ord om GW

Men trots att åren har gått sedan Camilla Kvartoft och Leif GW Persson skiljdes åt, består relationen.

Nyligen gästade den folkkära programledaren podcasten TV-fabriken. Där berättade hon mer om samarbetet med GW och känslorna när han lämnade programmet. Något som även Allas har skrivit om.

– Det är speciellt när man gör ett program ihop så länge. Jag har verkligen den fullaste respekt för honom. Under de där åren var han ju verkligen Sveriges största tv-personlighet. Det är inte bara att gå och sätta sig i en tv-studio och göra ett program som drar in 1,3 miljoner tittare. Det ska ha han ha väldigt mycket credd för tycker jag, säger Camilla Kvartoft i podcasten TV-fabriken.

leif gw persson
Foto: Henrik Montgomery / TT

Inte träffats på länge

I podcasten får Camilla Kvartoft också frågan om hon och GW kom varandra nära under åren de sände ”Veckans brott” ihop.

– Ja, det tycker jag. Men det var länge sedan jag träffade honom nu. Vi har alla suttit lite isolerade i coronan, jag pratade med honom i försomras. Jag har följt honom i sociala medier och såg att han fick sin medalj från kungen, det var roligt. Nej men det är dags att vi ska ses igen, det måste vi göra.

Även Leif GW Persson har tidigare uttalat sig om relationen till Camilla Kvartoft. I samband med att ”Veckans brott” lades ner innan sommaren skickade han en stor hyllning till ex-kollegan .

– Jag är väldigt förtjust i Camilla, både professionellt och privat, hon är en alldeles utmärkt person. Det är den bästa anställning SVT har gjort på många år och jag är glad och stolt över att jag spelade en aktiv roll i den processen, sa han då till Aftonbladet.

Saknar du Camilla Kvartoft och Leif GW Persson i ”Veckans brott”? Lämna gärna en kommentar och berätta!