Camilla Läckbergs iskalla hämnd på Ulf Lundell – efter hånfulla orden

Ulf Lundell gör det tydligt i båda sin böcker ”Vardagar”, och ”Vardagar 2”, att han inte är imponerad av Camilla Läckbergs författarskap och stil. Tvärtom så sågar han henne hårt, bland annat genom att kalla hennes verk för ”litterär kompost”.

Skänker pengar till något som Lundell hatar

Camilla Läckberg, som inte heller är den som döljer sina åsikter, väljer att bemöta Lundells hån med en liten ”kärlekshälsning”.

Såhär skriver hon på sin Instagram:

”Snart på väg hem till Sverige. Till landet som också är hem för mannen som gett ”kränkt vit man” ett ansikte. Jag kan villigt erkänna att jag aldrig varit ett fan. Min syster Lena älskade dock hans böcker länge, tills hon såg honom i en intervju där han dystert sa: ”Jag vet inte vad jag skulle prata med en jämnårig kvinna om.” Där tog den kärleken abrupt slut. Nu verkar han dock lägga tid på att läsa mina böcker, och dissar mig i både förra och nya boken. ”Litterär komposthög” är det senaste omdömet. Boken verkar handla om hans liv på Österlen. Inte jättesugen på att läsa om sur och bitter medelålders priviligierad mans trista tillvaro och narcissistiska självförhärligande. Men min devis är ju alltid att vända andra kinden till. Och Uffe älskar ju sitt Österlen. Så i en liten kärleksgest till dig Uffe så skänkte jag nu i veckan 20.000 kronor till Kivik Art Center, öronmärkta till det fortsatta underhållet av tornet med utsikt över din bostad. Viktigt landsbygdskulturen får leva. Och du behöver inte tacka Uffe. Ett signerat ex till min syster räcker fint. Du kan skriva ”Till Lena”.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

 

Dela så att andra får ta del av denna iskalla hämnd. 

Exit mobile version