Camilla Läckbergs ärliga ord om kroppshetsen – efter händelsen: ”Känner mig inte som mig själv längre”

Att inte alltid känna sig vacker på både in och utsida är nog något de flesta av oss kan känna igen sig i. I ett långt och personligt inlägg delar deckardrottningen Camilla Läckberg ärligt med sig av sina tankar kring kroppshetsen och hennes egen självkritik.

”Jublat ibland, gråtit ibland”, skriver Camilla Läckberg på Instagram.

Ibland ställer man sig på den där vågen och ångrar sig så fort siffrorna dyker upp. Att det redan egentligen finns för mycket kroppshets bland oss människor, är något vi definitivt borde jobba på mer tillsammans.

Just att ställa sig på vågen och få ångest, är något som deckardrottningen Camilla Läckberg känner igen sig i. På sin Instagram berättar hon öppet och personligt om hur hon hade lovat sig själv att hålla sig borta från vågen.

”Fokusera på träning, styrka, bra kost, bli stark, bli frisk. Men gamla ovanor sitter så hårt. Stått på den där jävla vågen sen jag varit typ 12. Varit slav under dess siffror. Jublat ibland, gråtit ibland. Idag grät jag. Den visade 73.2 kg. Det mesta jag vägt på tjugo år undantaget graviditeter. Och jag blir så förbannad över den makt något så meningslöst som kilon har över mig”, skriver Camilla Läckberg i inlägget.

Hon skriver vidare om hur hon inte känner igen sig själv när ”Stjärnorna på slottet sänds”.

”Jag avstår från att gå på event, vill inte bli plåtad, vill inte bli granskad, synad, jämförd. På så många andra områden har jag en styrka jag är stolt över. Men hur mycket jag än jobbar på min mentala inställning till min vikt, så fortsätter jag inombords vara 12-åringen som nyper mig i låren och trånar efter att se ut som en mager supermodell”, skriver Camilla Läckberg.

Händelsen som påverkade allt

Och det är främst en händelse som fortfarande sätter sina spår, berättar Camilla.

”I mitt huvud hör jag fortfarande rösten från en pojkvän i tonåren, som när jag tog en näve russin ur hans skafferi, skakade på huvudet, vaggade varnande med pekfingret och sa: ”Kalorier, kalorier…” Detta efter att han också påpekat att jag nog borde börja träna.(vägde 58 kg då….) Hans och tusen andras röster hör jag fortfarande i huvudet, fast mitt vuxna jag vet att de enda röster som betyder något är de från alla människor runt mig som älskar mig oavsett vad vågen visar. Varför gör vi kvinnor så här mot oss själva?”, skriver hon.

”Vet att det kanske inte är en tröst för dig nu ! Men du är verkligen så fin som du är. Hoppas oxå att din våg kunde säga detta till dig oxå!”

”Du är människa ingen maskin”

”Du är fin som du är även om du inte mår så bra av det. Skit att detta ska påverka en hela livet. En i mängden”, är några av kommentarerna.

Så fint av dig att våga berätta. Det är svårt att inte känna igen sig i det du skriver. Du är verkligen ingen maskin Camilla Läckberg! Gilla och dela om du också är med i kampen mot kroppshetsen!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/YEIoszsDTPuu9Wiyb4A80uKPzcEki5RxTTv-KCHcV4sK99D_8gB8sg-CEGuUD_YM?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1080:1180″ /]