Camilla Läckbergs svåra kamp – nu berättar hon allt: Därför går jag i terapi

Camilla Läckberg är en av Sveriges mest populära författare.

Nu avslöjar författaren att hon kämpar mot sina inre demoner – i det här fallet kroppsångest.

Det har gått så långt att hon valt att gå i terapi.

– Jag går i terapi för det här. Mitt problem är att jag känner mig misslyckad som inte bemästrar de här hjärnspökena. Jag borde ha alla verktyg som behövs för att slå ner tankegrodorna, tänker jag – jag är smart, lyckligt kär, privilegierad på alla sätt – och ändå lyckas jag inte, säger Läckberg i Amelia.

Camilla Läckberg har sålt miljoner med böcker. Hon har också gjort sig känd för att våga säga vad hon tycker och tänker.

Nu väljer hon att berätta om sina egna problem.

I det senaste numret av Amelia berättar Camilla Läckberg om sin kroppsångest.

––Jag har, hm, blivit bättre, men jag är inte helt fri. Jag går i terapi för det här. Mitt problem är att jag känner mig misslyckad som inte bemästrar de här hjärnspökena. Jag borde ha alla verktyg som behövs för att slå ner tankegrodorna, tänker jag – jag är smart, lyckligt kär, privilegierad på alla sätt – och ändå lyckas jag inte, säger Läckberg i Amelia.

– Men min terapeut sa en klok sak: Jag kommer att kunna minska antalet dagar som jag mår dåligt på grund av min kropp, men inte bli av med skadan helt. Den inre rösten har talat för länge. Vi växte ju upp med mammor som bantade. Det var flygvärdinnedieten, sex ägg och en flaska vin om dagen-dieten, sedan heroin chic-mode på det. Så jag behöver ge mig själv förståelse.

Läckberg om vikthånen: Varför gör man det?

Camilla Läckberg har tidigare berättat att hon, i samband med sin medverkan i ”Stjärnorna på slottet”, utsätts för hån och hat på grund.

– Mycket om min viktuppgång (är 10 kg, inte 30). Men fenomenet fascinerar mig. Vilka ÄR människorna som går in där o mest bara skriver otrevligheter? Varför gör man det?, skrev hon då på sin Instagram.

View this post on Instagram

Happy and blue! 💙 #Faye #EnBurAvGuld

A post shared by Camilla Läckberg (@lackberg) on

Camilla Läckbergs starka uppmaning

Camilla Läckberg förklarar att just viktångest är ett ojämställt problem.

– Fem kilo hit eller dit kan göra oss förkrossade, lamslå oss. Vi vågar inte ta ett jobb för att vi gått upp i vikt. Vågar inte gå in i en relation. Vi hålls tillbaka av vår egen skam kring våra kroppar. Samtidigt som feta gubbar sitter på Riche och självsäkert bjuder 22-åriga tjejer på drinkar. Det är så skevt. Jag hoppas att vi är den sista generationen som sitter fast i det här, säger hon till Amelia.

Läckberg väljer också att skicka en uppmaning till alla som dras med liknande problem.

– Slå inte på dig själv för att du ha dagar när du inte lyckas gå fri. Acceptera att du har dagar när rösten vinner. Men tack och lov tror jag att det här börjar fasa ut sig självt. Det går åt rätt håll, säger hon.

Så starkt av Camilla att våga berätta! Dela gärna för att fler ska få ta del av hennes starka uppmaning.