Camilla Läckbergs tuffa tid – ärliga orden om kampen för hälsan: ”Slagit undan benen på mig”

Camilla Läckberg har i flera år brottats med olika hälsoproblem.

Nu meddelar succéförfattaren att hon ska försöka bli kvitt problemen – en gång för alla

”Less på att känna mig trött, tung och slö. Nu kör jag”, skriver Camilla på Instagram.

Camilla Läckberg, 46, är succéförfattaren som givit folket mängder av spännande läsning genom åren med sina deckare.

Hennes framgångsrika karriär har lett till att hon även synts till i tv-sammanhang där hon medverkat som deltagare i ”Let’s dance”, ”Fångarna på fortet” och flera andra underhållningsprogram.

Men allt har inte varit en dans på rosor för den begåvade författaren. I flera år har hon kämpat med hälsan och på Instagram sätter hon ord på kampen. Vilket även Aftonbladet skrivit om.

”Enorm stress de senaste 2-3 åren, plus karantänlivet på det, har helt slagit undan benen på mig hälsomässigt”, skriver hon på Instagram

Camilla Läckberg
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Gjort tester

Nu berättar författaren att hon äntligen orkat ta tag i hälsoproblemen och börjat gå till botten med vad som inte stämmer. 

Efter flera tester har man lyckats identifiera att Camilla lider av näringsbrister och SIBO. Det sistnämnda är en förkortning som i praktiken syftar till en tarmsjukdom som uppstår genom en överväxt av bakterier.

”Mitt system funkar helt enkelt inte och jag måste angripa det från flera håll”, skriver författaren på Instagram.

Camilla Läckberg
Foto: Henrik Montgomery/TT

Måste ställa om

Tråkiga besked för Camilla som förutom att ta tabletter även måste utesluta mycket av den mat hon annars brukar äta. Men kanske kan hon med hjälp av ekologiska matvaror och en kostomställning som heter duga, äntligen se till att hon mår bra igen.

”Har bland annat fått reda på att jag inte tål ägg. Men även bort med socker, mejeri, gluten”, skriver hon.

Med de tuffa åren i ryggen, präglade av hälsobesvär, verkar hon nu fullt målinriktad på att få bukt med problemen – en gång för alla.

”Kört sen igår med kostomläggningen, ställt allt socialt som bara går en månad framöver, för att kunna fokusera. Less på att känna mig trött, tung och slö. Nu kör jag. Återkommer imorgon med lite svordomar när dag tre abstinensen slår till”, skriver hon.

Du är grym Camilla! Hoppas allt blir bra snart! Lämna gärna en stöttande kommentar på Facebook!