Carina Bergfeldt skakad – efter broderns sylvassa ord: ”Älskar du inte ditt barn?”

Att skaffa barn innebär stora förändringar i livet.

För SVT-profilen Carina Bergfeldt är det viktigt att fortsätta arbeta med sin stora passion.

Men alla har inte stöttat henne efter vägen.

I en intervju med Mama, berättar programledaren om broderns sylvassa pik.

– Den sved lite, säger hon till sajten.

I början av 2020 förändrades Carina Bergfeldts liv för alltid.

Hon och maken Jesper välkomnade deras första barn, sonen Hamilton och världen vändes upp och ned.

Sedan dess har hon delat flitigt med sig av familjelivet på sina sociala medier.

Detta har inte alltid uppskattats av alla.

Det var under våren som programledaren uppmärksammade att flera hade kommenterat kring att hon visar upp sin son så ofta i sociala medier.

Detta fick Carina till slut att se rött och säga ifrån.

”Det här är så fascinerande för mig. Efter att jag blev gravid – och sedan mamma – har mängden oombedda råd exploderat. Tror människor att andra är helt aningslösa? Att min man och jag inte för en sekund ens reflekterat över vad det innebär att lägga ut bilder på vårt barn? Att jag bara tindrar med ögonen och tänker likes?”, skrev hon och fortsatte:

”Du är säkert en bra mamma men…”. Inga men. Det är jag”.

Carina avslutade inlägget med att skriva att hon skulle önska att dessa ”råd” inte ska leta sig in bland kommentarerna, utan att personen reflekterat kring vad han eller hon håller på med.

”Och den som känner sig manad att ge mig oombedda råd kan ta sig en rejäl funderare över sin egen perfektion. Sätt dig framför spegeln, berätta hur perfekt du är. Hur mycket bättre än alla andra dina barn har det. Hur du ser insikter som ingen annan ser. Sen skriver du en bok om det, istället för att skriva det i mitt kommentarsfält, döper den till ”oombedda råd i all välmening” och väntar på att dina royalties börjar ticka in.
Kanske blir du miljonär på kuppen. Eller så inser du att ingen vill läsa dina oombedda råd. Båda alternativen är ganska bra”, skrev hon.

LÄS MER: Carina Bergfeldts tunga familjesorg – orden om tragiska dödsfallet: ”Fanns inte något att göra”

Stora livsbeslutet

Men det är inte bara hennes följare på sociala medier som har ett och annat att säga.

Carina Bergfeldt berättar i en intervju med Mama, att hon väljer att fortsätta arbeta mycket, trots många hårda kommentarer.

Hon berättar att när hon blev mamma förändrades mycket, men hennes passion för berättandet finns fortfarande kvar.

Carina Bergfeldt
Foto: SVT

– Det har påverkat mig på många fler sätt än vad jag hade kunnat ana och desto mindre på andra områden. Kollegor sa: ”Vänta tills du får barn, då kommer du inte längre att vilja åka iväg på dina jobb”. Men jag vill fortfarande åka och ska snart lämna Hamilton hemma med sin pappa i tio dagar, medan jag förhoppningsvis åker till Zimbabwe. Att få barn är att få uppleva en otroligt, häftig kärlek. Jag vill vara en bra person och förebild för Hamilton och han är den viktigaste personen i mitt liv, men att vara en bra mamma är också att fortsätta vara jag, säger hon till sajten.

Broderns oväntade ord

Att fortsätta göra det hon brinner för är viktigt för Carina, men hon berättar att det inte alltid finns förståelse för detta.

Bland annat berättar hon hur hennes amerikanska bror hade ett och annat att säga om hennes livsval.

Men det som träffade mig mest var när min amerikanske bror påpekade att mitt barn spenderar mer tid med sina förskolepedagoger än med sina föräldrar. Han tycker tvärtom, att att barnen borde vara hemma och uppfostras av sina föräldrar, snarare än förskolan. ”Don’t you love your kid Carina?”, sa han och skrattade. Den sved lite. Men jag tycker att jag blir en bättre mamma, just för att jag har det jobb jag har och lever det liv jag gör. 

Carina Bergfeldt
Foto: SVT

”Man ska göra saker som man tycker är läskiga”

Men att fortsätta göra det hon älskar, det tänker inte Carina sluta göra.

Men man ska göra saker som man tycker är läskiga. Jag var exempelvis livrädd när jag fick jobbet som USA-korrespondent. Jag var rädd för att misslyckas och likadant kände jag inför jobbet som talk show-värd. Men jag har dragits till obekväma situationer under hela mitt liv och har gjort det till en del av min drivkraft. Jag är ofta rädd men gör saker ändå, för annars skulle jag inte bli bättre. 

Carina Bergfeldt
Foto: SVT

Vad tycker ni om det som brodern säger? Dela gärna med er av era åsikter på vår Facebooksida.

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.