Carina Bergfeldts stora ilska – ryter ifrån efter hårda orden om sonen: ”Tycker inte att jag skadar honom…”

Under våren fick Carina Bergfeldt stora succér med sin egen talkshow i SVT.

Sedan säsongen tagit slut har fokuset legat på andra saker, däribland familjelivet med maken och sonen.

Men nu har hon fått nog efter att ha fått hård kritik efter att hon visat upp sin son på sociala medier.

”Efter att jag blev gravid – och sedan mamma – har mängden oombedda råd exploderat”, skrivet hon på Instagram.

Tidigare i år kom beskedet att Fredrik Skavlan återvänder med sin talkshow i SVT.

Men med en ganska stor tvist.

Det blir programledarens sista säsong i kanalen.

– Mitt mål som TV-producent har varit att det här unika talkshow-formatet skulle överleva mig som programledare, och tack vare min kollega Carina Bergfeldt ser vi nu att detta är möjligt. Därmed känner jag mig fri att få realisera andra idéer medan arbetsglädjen fortfarande är intakt. Vad det konkret blir, får vi återkomma till, säger Fredrik Skavlan, som hoppas få vara ”lite mer Fredrik, och lite mindre Skavlan”, sa han i ett pressmeddelande.

En tid efteråt stod det klart vem som skulle bli hans ersättare.

Carina Bergfeldt som tidigare arbetat som utrikeskorrespondent fick under hösten och vintern ersätta Skavlan i tv-rutan med egen talkshow.

Och det blir också en fortsättning för henne då SVT meddelade att hon kommer få en ny säsong.

”Jag har fått frågan av SVT om jag vill göra en säsong till av min talkshow och har tackat ja till det. Sen får vi se”, skrev hon då på Instagram och fortsatte:

”Så hösten 2021 får ni hänga med Skavlan på fredagkvällar kl 21.
Och samma tid nästa vår hoppas jag att ni vill hänga med mig”.

Förutom sitt arbete på SVT delar Carina också gärna med sig av sitt familjeliv på sociala medier.

Hennes make Jesper Zølck och sonen Hamilton dyker upp här och där i hennes flöde när de hittar på olika saker, eller bara härliga händelser i vardagen.

Men nu har Carina fått nog.

LÄS MER: Starka reaktioner efter Carina Bergfeldts besked – gripande orden om svåra familjekampen

Ryter ifrån efter orden om sonen

På sin Instagram skriver hon hur hon fått elaka kommentarer kring att hon visar upp just sonen på sociala medier, och hon vill nu säga ifrån på skarpen.

”Det här är så fascinerande för mig. Efter att jag blev gravid – och sedan mamma – har mängden oombedda råd exploderat. Tror människor att andra är helt aningslösa? Att min man och jag inte för en sekund ens reflekterat över vad det innebär att lägga ut bilder på vårt barn? Att jag bara tindrar med ögonen och tänker likes?”, skriver hon och fortsätter:

”Du är säkert en bra mamma men…”. Inga men. Det är jag”.

Carina skriver vidare att hon själv vuxit upp i ett hem med våld, och att hon självklart kommer skydda sin son genom hela livet.

”Det innebär inte att jag inte kan lägga ut bilder på honom.
Alltid bilder där han mår bra, är glad. Aldrig förnedrande. Alltid med åtanke om att han ska tycka om bilden om tio år. Och om 20. En ständigt pågående diskussion med min man om när vi ska trappa ned bilder på honom för att han börjar bli mer pojke än bebis, vilket vi redan börjat med, och en övervägning också av det samhälle vi lever i just nu och hur många människor som blir så väldigt glada i en ensam tid att följa en bebis utveckling, versus hans integritet”, skriver hon och fortsätter:

”Klart som fan att vi tänker på det. Klart som fan att vi gör övervägningar.
Klart som fan att vi har barnets absolut bästa som vår största prio.
Men jag tycker inte att jag skadar honom det minsta av en bedårande bild på honom när han leker. Jag förstår faktiskt inte för mitt liv hur det skadar honom”.

Vill inte att andra lägger sig i

Carina avslutar inlägget med att skriva att hon skulle önska att dessa ”råd” inte ska komma in, utan att personen reflekterat kring vad han eller hon håller på med.

”Och den som känner sig manad att ge mig oombedda råd kan ta sig en rejäl funderare över sin egen perfektion. Sätt dig framför spegeln, berätta hur perfekt du är. Hur mycket bättre än alla andra dina barn har det. Hur du ser insikter som ingen annan ser. Sen skriver du en bok om det, istället för att skriva det i mitt kommentarsfält, döper den till ”oombedda råd i all välmening” och väntar på att dina royalties börjar ticka in.
Kanske blir du miljonär på kuppen. Eller så inser du att ingen vill läsa dina oombedda råd. Båda alternativen är ganska bra”, skriver hon.

Följarnas stöd efter uppmaningen

I kommentarsfältet är det många som stöttar Carina för hennes ord.

”Nätet kryllar av dessa självupptagna förståsigpåare som älskar att ge råd!!!!”, skriver artisten Charlotte Perrelli.

”Jag fullkomligen älskar när du ryter i från. Inte att du ska behöva det så klart, att du får så många oombedda tips. Men när du sätter ner foten gör du det så snyggt!”, skriver en följare.

”Jag tycker få kunna hantera sociala medier som du/ni. Fantastisk mix av intressanta, roliga, härliga, perfekta, stökiga, humoristiska, varma och alltid med: Respekt”, skriver en annan.

”Tycker det är supermysigt att få följa er familj. Man behöver lite glädje i dessa tider. Inte bara se saker om corona hela tiden. Att få se i flödet en super söt Hamilton eller andra söta barn är ju precis vad vi behöver för att orka. Så fortsätt vara ni. Är det någon som inte vill se är det ju bara att skrolla vidare”, skriver en tredje.

Vad tycker ni om detta? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.