Carina Bergs ärliga ord om läkarnas nya uttalande – beskedet månader efter kollapsen: ”Det var en…”

Carina Berg

I somras var olyckan framme för Carina Berg som plötsligt kollapsade inne på Coop vid Odenplan.

Nu har det gått en tid med undersökningar och utredningar för att försöka ta reda på anledningen bakom händelsen.

Här är det hon vet idag.

Många blev oroliga i somras när folkkära tv-profilen och succépoddaren Carina Berg la ut ett inlägg på sin Instagram gällande att hon hade ramlat ihop inne på en mataffär.

Det hela hände plötsligt och stjärnan fördes akut till sjukhus.

Förlorade medvetandet

I podcasten ”Gynning & Berg – Hittar sig själva” har Carina förklarat att hon initialt trodde att det var blodsockerfall.

Hon plockade därför upp mobiltelefonen och ringde sin partner, Erik.

Han blev i sin tur väldigt besvärad och tyckte att hon skulle bege sig hemåt.

Foto: Youtube/ Discovery+

Men rätt vad det var kollapsade Carina och när hon återfick medvetandet befann hon sig på sjukhuset, dit hon blivit förd med ambulans.

– Jag hade ramlat ihop, bitit mig i tungan, slagit huvudet och armen, kissat ner mig och är helt desorienterad, har hon berättat i podcasten.

Gjort EEG-undersökning

Självklart var detta en otäck upplevelse och efter händelsen sattes det igång utredningar för att ta reda på vad som kunde ha orsakat det.

För ungefär två veckor sedan delade hon med sig på Instagram och berättade att hon gjort ett så kallat ”EEG”.

1177 beskriver undersökningen enligt följande: ”Aktiviteten i hjärnans nervceller kan avläsas under en EEG-undersökning. När undersökningen görs får du ha elektroder fästa mot hårbotten. EEG gör inte ont och du mår som vanligt efteråt.”

”En engångföreteelse”

I en intervju med Expressen berättar Carina att hon mår bra och att det inte finns anledning till någon större oro.

– Jag håller på att utreda vad det var som gjorde att jag kollapsade. Jag har inte fått svar på min sista undersökning, men jag känner mig inte alls orolig och det låter på läkarna som att det där var en engångsföreteelse, så jag förhåller mig till det. Så skönt, alltså vilken tur i oturen, säger hon till Expressen.

Foto: Anders Wiklund / TT

Kan ha varit stressrelaterat

Mest troligt var det fler olika anledningar som ledde till att hon ramlade ihop på det sättet som hon gjorde.

Carina förklarar i samma intervju att det kan ses som en påminnelse om hur viktigt det är att värna om sin kropp och inte stressa för mycket.

– Det var helt märkligt när det hände, men det var bara under de här dygnen egentligen. Det kanske var bra att få en knäpp på näsan. Det var blodsockerfall, blodtrycksfall, sömnbrist och stress, det var en cocktail som gjorde att jag rasade ihop. Om jag inte hade insett det tidigare så fick jag väl lov att skärpa mig där med hur jag tar hand om mig själv, säger Carina till Expressen.

Så skönt att höra att du mår bättre idag, Carina! Vi önskar dig all lycka!

Exit mobile version