Carina Bergs förtvivlan – stora sorgen efter tragiska dödsfallet i familjen: ”Så himla hemskt”

När vi förlorar de vi älskar kommer det alltid finnas ett speciellt tomrum i våra hjärtan.

Nu berättar den folkkära tv-profilen Carina Berg om sorgen efter sin pappas bortgång.

– Jag började tänka tillbaka på de timmarna, när jag står i skidbacken och får samtalet, berättar Carina i podden Gynning & Berg.

Hela livet vänds upp och ner när de vi älskar lämnar oss.

Det spelar ingen roll hur lång tid det tar.

Det kan ta år, men de vi älskar kommer alltid ha en speciell plats i våra hjärtan.

Efter att tv-profilen Carina Berg förlorade sin pappa förändras hela livet.

Tillsammans med Carolina Gynning har hon podden ”Gynning och Berg hittar sig själva”, och nyligen diskuterade de dåligt samvete.

Carina mindes då tillbaka på beskedet när hon fick veta att hennes pappa hamnat på sjukhus.

– Vi var i fjällen, jag och min familj när min pappa dog. Mamma ringde och sa ”vi är i ambulansen, pappa har fått en hjärnblödning”, säger Carina och fortsätter:

– Så himla hemskt verkligen. Jag började tänka tillbaka på de timmarna, när jag står i skidbacken och får samtalet. Man fattar så konstiga beslut, för jag sa ”ja men ring sedan då”. Det är så himla svårt att koppla allting där då.

Carina Berg
Foto: Discovery

Dåligt samvete för familjen

Carina befann sig vid den här tidpunkten tillsammans med dåvarande maken Kristian Luuk och deras son.

Mitt upp i den turbulenta händelsen berättar Carina att hon fick dåligt samvete över att lämna dem där med all städning.

– Kristian min ex-man sa då ”men du måste åka dit, du måste ju åka”. Och jag tänkte nej, jag kan inte lämna dig med hela slutstädningen av stugan. Så knäpp i huvudet, säger Carina.

Trots att hon åkte, fortsatte de dåliga tankarna att komma.

– Jag körde, jag kommer ihåg att jag tänkte såhär ”nu lämnar jag honom där med hela stöket själv och småbarn”. Holger var fem, oj, oj, oj hur ska det gå, man bara… En helt absurd grej, snacka om att vara driven av att ha dåligt samvete. Att man inte bara kan släppa allt och tänka på sig och sitt. Men det var väldigt fint för då följde min bonusdotter med, hon var då 18. Hon var så fin, avslutar Carina Berg.

Foto: Kanal5/Youtube

Starka orden om familjetragedin

Det är inte första gången som Carina berättar om den svåra tragedin.

I slutet av förra året skrev tv-profilen om sorgen efter sin pappa och vikten av att fler behöver bli donatorer.

”När pappa dog var det tack och lov så tydligt vad han ville. I plånboken låg hans undertecknade donationskort. Noga som han var hade han plitat dit små anteckningar om sitt hälsotillstånd som han tänkte kunde vara bra att vidarebefordra till berörda läkare när dagen kom”, skrev hon och fortsatte:

”Och den kom, tidigare än vi trodde. 66 år gammal får han en stroke. Allt går så snabbt. 30 minuter bara. Sen är min pappa borta.
Dagarna som följer är lite suddiga. Tårar och logistik. Välja kista, avsluta mobilabonnemang, köpa blommor, meddela gamla vänner, gråta, kramas”.

Carina berättade vidare att ett oväntat brev kom från vårdpersonalen före begravningen hade tagit hand om organdonationen.

Brevet blev en tankeställare men också en tröst för henne.

”Vi får veta att hans lungor och lever räddat livet på två olika män i 50-årsåldern och att hans njurar hjälpt två andra män till ett drägligt liv, utanför sjukhus och utan konstant dialys”.

”Och mitt i allt känner jag tacksamhet. Min pappa räddade liv! Han hade varit så mallig. JAG är så mallig. Allt är inte så himla meningslöst längre”.

Så fint att du berättar om detta Carina! Så starkt och viktigt!