Carolas fina hyllning till sonen Amadeus på 20-årsdagen: Så här ser han ut i dag!

Carola Häggkvist är en av våra mest folkkära artister genom tiderna. Hon har vunnit Melodifestivalen tre gånger och dessutom tagit hem den stora Eurovision-finalen för Sverige 1991. På 80-talet mötte hon Runar Sörgaard och lite senare gifte de sig 1990. De blev ett av Sveriges mest omskrivna par under många år innan de 2000 gick skilda vägar.

Carola och Runar fick en son, Amadeus, som föddes 1998.

Nu har han växt upp – och det står klart att han varken kommer gå i sin mammas artistspår eller som pappa och blir frikyrkopastor…

På fredagen fyller han 20 år, och mamma Carola hyllar sonen med ett känslosamt inlägg på Instagram.

Carola och Runar var under en period Sveriges kanske mest kända par och 1998 fick de sonen Amadeus. Nu har han hunnit fylla 19, och han har hittills inte gått i sina föräldrars spår vad gäller karriärsval…

Carola och Runar separerade 2000 men återförenades så sent som i somras för familjens skull, då Amadeus tog studenten.Här en bild från sommaren 2006, då Carola tidigare under året slutat femma för Sverige i Eurovision med låten ”Evighet”.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

I stället för popmusik är det fotboll som gäller för Amadeus Sögaard. Han har under sin uppväxt spelat i elitklubben Brommapojkarna. De senaste åren har han representerat klubbens U19- och U21-lag, och han har också fått dofta på A-lagsspel då han funnits i matchtruppen för det BP som i år avancerade från Superettan till allsvenskan.

Nu har Amadeus skrivit på för ett nytt lag!

Tiden flyger

A post shared by Amadeus Sögaard (@amadeussogaard) on

Han har tagit ett nytt steg i sin fotbollskarriär och skrivit kontrakt med IK Frej som spelar i Superettan, landets näst bästa serie.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2019.

🗣🗣

A post shared by Amadeus Sögaard (@amadeussogaard) on

På fredagen fyller Amadeus 20 år, och det firar mamma bland annat med ett känslosamt inlägg på Instagram.

– Min kärlek, min son, Amadeus har blivit stor, inte bara i ålder men både på in och utsidan! GRATTIS min älskade duktiga fina son, skriver Carola i inlägget och fortsätter:

– Så tacksam att du kom till oss för exakt 20 år sedan! Almost like yesterday + … ‘Framför allt som skall bevaras må du bevara ditt hjärta ty därifrån utgår livet.’ Ords 4:22 Älskar dig mer än ord kan beskriva min kärlek till dig. Du är unik och jag gläder mig över alla kommande år! Tack att jag får vara mamma till dig A. Din.

Tänk vad åren går! Lycka till i din fortsatta karriär, Amadeus!

Carolas och Runas son Amadeus är faktiskt 18 år. Här på bilden är han fortfarande en liten grabb, men idag ser han ut så här…

Posted by Svensk Damtidning on Wednesday, 27 January 2016

Dela vidare för att önska Amadeus lycka till i sin framtida fotbollskarriär!