Carolas ord om relationen till ex-pojkvännen Jimmy – 2 år efter uppbrottet: ” Så tacksam för…”

Efter en fem år lång relation tog det slut mellan Carola Häggkvist och Jimmy Källqvist.

Men sedan dess har de haft en god relation.

I samband med Jimmys födelsedag valde Carola att hylla ex-pojkvännen.

Carola Häggkvist, 54, och Jimmy Källqvist, 51, kom ut som ett par 2014. Men efter fem år tillsammans, 2019, valde paret att gå skilda vägar. 

Ganska direkt efter uppbrottet rapporterade flera medier om att sångerskan och ex-pojkvännen, trots uppbrottet, fortsatt har en god relation.

Med sig in i relationen hade Carola dottern Zoe, som hon på egen hand adopterat i Sydafrika 2012. Alla tre fick en fin relation, något som Carola nu hyllar när ex-pojkvännen uppmärksammas.

God relation

Sedan uppbrottet 2019 har nämligen Carola och Jimmy fortsatt att umgås och bland annat har de firat flera högtider tillsammans. De har även rest till Sydafrika tillsammans, vilket även Svenskdam skrivit om. 

Under tiden de var tillsammans levde de som särbos och en tid efter uppbrottet började Jimmy bygga hus i närheten av där Carola bor.

Något som togs emot väl av artisten. Carola har tidigare berättat för Expressen om hur värdefullt beslutet varit för dottern Zoe som fortsatt kunnat tillbringa mycket tid med honom. 

– Jag är jätteglad att de kan fortsätta ha den relationen. Vi får väl se vad som händer när någon av oss träffar någon ny. Då blir det mer konkret och lite annorlunda, sade Carola 2020 till Expressen.

Jimmy Källqvist och Carola Häggkvist
Arkivbild. Foto: Christine Olsson/TT

Carolas hyllning

I slutet av förra veckan, i samband med Jimmys 51-årsdag, passade Carola på att skriva ett par smickrande ord på Instagram till ex-pojkvännen.

I inlägget beskriver hon sin tacksamhet över deras relation till varandra och dottern Zoe.

”Så tacksam för vår fina gemenskap Jimmy och allt vi upplevt och det viktiga förtroende vi får förvalta gentemot älskade Zoe som vi båda har så kär. Tack för att du finns i våra liv”, skriver hon på Instagram.

Önskar sig växter

I slutet av inlägget lägger hon även in ett litet present-tips till de som önskar att uppvakta den nyblivne 51-åringen. Och vad passar bättre till det nybyggda huset än lite grönska?

”Ps. Vill du gratta Jimmy till både inflytt i hans nybyggda fina hus första parkett vid stenladan i Steninge & hans födelsedag så önskar han sig växter i trädgården.., stora som små! Ställ gärna vid garageinfarten. Heja!”