Carolas tack till svenska folket – efter gripande orden om hälsokampen: ”Tack för all kärlek och support”

Det var med ett tungt hjärta som Carola under tisdagen meddelade att hon lämnar Let’s dance trots den stora succén.

Nu tackar hon svenska folket för det enorma stöd och kärlek hon har fått efter beskedet om hälsokampen.

”Nu ska jag fortsätta dansa i mitt hjärta och hemma i köket när orken är tillbaka och kroppen återhämtat sig”, skriver hon på Instagram.

Årets säsong av Let’s dance blir av med schlagerdrottningen Carola.

Efter att ha fått flera höga poäng från juryn meddelade artisten under tisdagen att hon väljer att hoppa av programmet.

På sin Instagram skrev stjärnan att hon valt att hoppa av för att kunna återhämta sig.

”Det är mycket som är på mitt hjärta just nu och egentligen har läkaren ordinerat total vila för mig de närmaste dagarna pga utmattnings syndrom. (Blir så paradoxt när halva media-Sverige hör av sig samtidigt) Men jag ska försöka formulera mig så gott jag kan nu och dela några av mina tankar med er”, skriver hon och fortsätter:

”Jag vill inte låta mitt naturliga driv driva mig ända in i den berömda ’väggen’ med påföljd av fler skador så att jag inte kan ta mig an mina kommande uppdrag varav jag väljer att kliva av ’Lets Dance tåget’ som går i en oerhört hög hastighet utan stopp för återhämtning”.

LÄS MER: Tobias Karlssons stora besvikelse – ärliga orden efter Carolas avhopp: ”Ledsen och nedstämd”

Egna orden om avhoppet

Carola skriver vidare att hon ser det som sitt ”ansvar som ensamstående förälder ha ork kvar för mitt barn”.

”Hela min själ och kropp har ropat på återhämtning i flera veckor nu men jag har kämpat på trots knä/axel,handleds och ryggskador, hamstrings inflammation, sår mellan tårna och elaka munblåsor som påföljd av utmattning som läkaren tydligt kunde konstatera”.

Till inlägget överöstes stjärnan av enormt stöd och kärlek från tittarna som stöttar hennes beslut att hoppa av till fullo.

Bland kommentarerna var det många som lyfte fram att de beundrade Carola för att hon vågade hoppa av och fokusera på sin egen hälsa.

”Ja, både dina barn o fler med mig vill ha kvar dig i våra liv måååånga år till. Modigt och starkt att du vågar och väljer att ta hand om dig!”, skriver en person.

”Det är så bra att du lyssnar när kroppen din försöker men alla medel att få dig att vila. Ta hand om dig! Omtanke!”, skriver en annan person.

”Du hade vunnit kära Carola”, skriver en tredje.

Tackar tittarna för enorma stödet

I ett senare Instagraminlägg skriver nu artisten känslosamt om det fina stöd från tittarna sedan hon meddelade sitt avhopp.

”Tobias och min ’Paso doble’ från i lördags. Vår sista tävlingsdans för LD. Stämningen är dock god mellan produktionsledningen och mig vilket jag är tacksam för och jag känner deras stöd i mitt beslut med fina dialoger oss emellan. Det är oerhört viktigt för mig”, skriver hon och fortsätter:

”Tack till alla som röstat på oss! Tack för all kärlek och support”.

Men mest av allt vill hon förstås tacka en speciell person: hennes danspartner Tobias Karlsson.

”Och största tacket till världens finaste Tobias Karlsson för all glädje och alla skratt som jag fått dela med dig dessa månader. Vilken dansare och ny vän jag fått i dig genom Lets Dance. Tack till alla fantastiska deltagar-par jag fått lära känna och de nya eminenta programledarna Petra & David!”, skriver hon och fortsätter:

”Tack för dansen i det här underhållnings programmet. Nu ska jag fortsätta dansa i mitt hjärta och hemma i köket när orken är tillbaka och kroppen återhämtat sig.
Och ta hand om mina barn här i min lilla punch veranda.
Nu hoppas vi att det här ska få leda till något riktigt gott för fler än mig och att det ska öppna nya oanade dörrar”.

Tittarnas hyllningar

Carola avslutar inlägget med att tacka alla som har hjälpt henne både i kulisserna och framför kameran.

I kommentarsfältet överöses Carola av kärlek från tittare och kollegor.

”Kärlek och förståelse!!”, skriver artisten Charlotte Perrelli följt av ett hjärta.

”Tråkigt att läsa. Tack för alla fina danser. Ta hand om dig. Kramar”, skriver Let’s dance jurymedlemmen Dermot Clemenger.

”Det gäller att lyssna på sin kropp, jag gjorde det inte. Bra val Carola. Hälsa och mående ska alltid prioriteras först!”, skriver en tittare.

”Säger som alla andra, så klokt att lyssna på sin kropp och ta hand om sig. Det varit fantastiskt att följa er dansresa, styrka till dig och de dina”, skriver en annan.

Vi önskar dig allt gott Carola! Hoppas du mår mycket bättre snart!