Carolina Gynning: Därför ska jag dricka min egen mens

FOTO: Instagram

Vännerna Carolina Gynning och Carina Berg har startat en ny podcast; ”Gynning & Berg hittar sig själva”. Och Gynning bjuder direkt på ett minst sagt magstarkt avslöjande.

I podden berättar hon att hon nyligen tagit en tantrakurs, rapporterar Expressen. Och på kursen lärde hon sig uppenbarligen en hel del. Men inte om sex. Framförallt fick hon lära sig saker om mens och den så kallade lingonveckan. Hon berättar att hon fått veta att man i stället för att proppa i sig choklad och vin under perioden så kan dricka sin egen mens.

– Man ska använda en sån här ”mooncup”, det är det nya att du ska ju inte ha tampong för det är dåligt för dig. Och i den ska du då samla den första mensen och så ska du dricka den, säger Carolina Gynning i podcasten, skriver Expressen.

Gynning har dock ännu inte testat. Men hon berättar att hon inte tänker dricka den rent. I stället tänker hon testa att blanda ut den i en smoothie.

Experten: Finns inga bevis

Det råder dock delade meningar om vad för effekt det faktiskt skulle ha. Lena Marions, docent i gynekologi, menar bestämt att det inte finns några som helst bevis på att det ska vara nyttigt att dricka sitt eget mensblod.

”Finns absolut ingenting som talar för att det skulle vara nyttigt att dricka mensblod”, skriver hon i ett mejl till Expressen.

Carolina Gynning slog igenom i realityserien Big Brother 2004, som hon också gick och vann. Sedan dess har hon gjort sig en karriär både inom tv och som konstnär. Hon och parhästen, tillika nära vännen Carina Berg har bland annat lett ”Idol”. Duon var även programledare för ”Stjärnor på is”. Carolina Gynning har det senaste året synts som programledare för skandalsåpan ”Ex on the beach”.

Oj! Vad tycker du om det här? Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet på Facebook.

Exit mobile version