Casper Janebrinks tuffa kamp – insikten efter svåra tiden: ”Gått på knäna”

När coronaviruset slog till mot Sverige slog de undan benen för dansbandet Arvingarna och alla planer som dansbandet hade för året gick i stöpet.

Men dansbandets stora stjärna Casper Janebrink, 51, har tagit lärdom av pandemin och smider planer för ett ljusare 2021.

Dansbandet Arvingarna hade storslagna planer för året 2020 och hade redan börjat planera inför 2021 när coronaviruset slog till.

– Vi hade ju hoppats på ett bra år med bra förutsättningar. Vi hade mycket på gång men sedan kom de stora omställningarna i mars och vi kunde inte göra någonting i stort sett, säger Casper Janebrink till Newsner.

Sommarens spelningar ställdes in på direkten men framåt hösten när smittspridningen stabiliserades påbörjade Arvingarna en av deras största shower någonsin.

– Tror vi genomförde två kvällar i september men då kom den andra vågen och det var bara att lägga ner, berättar Casper.

”Så många som drabbats”

I stället har Arvingarna lagt krutet på att spela in en julskiva samt medverkat i både tv och radio. Bland annat gjorde dem succé med ”Arvingarnas jul” och Casper själv var programledare för Bingolotto på nyår tillsammans med Lotta Enberg.

Trots det har året varit tufft.

– Underhållningsbranschen har gått på knäna. Det är jäkligt tufft att inte få lov att jobba med det som man gör och tycker om, säger Casper och fortsätter:

– Det är så många som drabbats.  Det handlar inte bara oss som står på scenen. Utan alla bakom scenen, de som jobbar med ljus och ljud, bokningsbolag och allting.

Vill sprida glädje

Men Casper Janebrink är tacksam över att han och hans familj, samt nära och kära har klarat sig från att bli allvarligt sjuka och ser fram emot ett ljusare år 2021.

– Vi hoppas verkligen på ett ljusare år 2021 så att vi kan sprida lycka och glädje med musiken och glädjas tillsammans. 

Redan under våren medverkar Arvingarna i Melodifestivalen. Casper ser det som en chans att sprida glädje till alla under pandemin.

– Även om det inte blir någon turné så blir det en rolig händelse där vi kan sprida glädje till alla som sitter isolerade hemma. Det känns jättebra, säger han.

Hoppas verkligen att år 2021 blir ljusare för alla och att Arvingarna får sprida glädjen vidare år efter år.