Foto: Instagram/@casperjanebrink

Casper Janebrinks underbara plan med kärleken

Sommaren är här – då trivs artisten Casper Janebrink.

Nu berättar han om planerna tillsammans med familjen under denna speciella coronaperiod – och framtiden med Arvingarna.

– Vi tar det vecka för vecka, och planerar bland annat för julshow, och släpp av nya jullåtar som ska vara klara då. Vi måste jobba på tappert, säger Casper Janebrink till Nöjeslivet.

Bandet har planerat för spelningar under hösten, och en uppdaterad turnéplan finns på Arvingarnas hemsida.

Redan tidigt i våras bestämde sig bandet för att ta semester under midsommarhelgen och en period framåt, berättar Casper.

– Vad som än händer kommer vi ha egentid över de två helgerna. Vi har en plan om att ta husbilen, sticka ut och köra runt i Sverige. Sen får vi se vad alla campingar säger och hur mycket plats det finns.

Janebrink ser fram emot att upptäcka Sveriges gömda pärlor tillsammans med hustrun Helena – men sen väntar hårt jobb under resten av sommaren och hösten för Arvingarnas frontfigur.

Trots alla dessa år på turnévägarna, känner Casper att han ännu inte riktigt upptäckt hela landet.

– Annars kommer vi inte ha semester resten av året. Sverige är fantastiskt, det har vi i Arvingarna lärt oss när vi turnerat i 30 år. Man har sett delar av Sverige men oftast bara åkt rakt igenom, och aldrig riktigt hunnit stanna kvar för att uppleva städerna, säger Janebrink.

”Jag vill ha den där goa´känslan”

Samtidigt finns det en sak han längtar efter: Havsluft.

– Nu får vi chansen att gå runt och titta lite. Egentligen är ju jag mer båtmänniska, så jag tror vi kommer hålla oss efter västkusten. Jag vill ha den där goa´ känslan, att bara kunna gå ner i hamnen, känna lukten och se båtar.

Under coronapandemin är det många par och familjer som är hemma samtidigt – kanske på grund av permitteringar, hemmajobb eller annat.

Även Casper och Helena har haft mycket hemmatid på sistone.

– Nu är man ju hemma och det känns lite konstigt för annars har man ju alltid jobbat på helgerna. Vi är hemma alla dagar i veckan, och jag tror det är viktigt skaffa sig lite egentid, säger Casper när Nöjeslivet frågar hur paret tillbringar tiden under denna för alla mycket speciella period.

– Jag går och tränar tre dagar i veckan, då har man laddat om batterierna när man kommer hem och man kan vara med varandra och går inte varann på nerverna. Jag tycker jag är i hyfsad form men vill bli i ännu bättre form och nu när man är ledig har man fått en jättemöjlighet.

Sångaren tror att många par som går hemma kan bli frustrerade och irritera sig på varandra, och när Nöjeslivet frågar om han har något tips till andra par för att motverka detta har han ett svar.

– Det har säkert jag och min fru också gjort men vi försöker ta egentid och även göra saker tillsammans. Det handlar om balans, säger Casper.

Som nu kan få njuta av svensk midsommar i bästa väder!

Vi önskar Casper Janebrink, Arvingarna och alla familjer en fin midsommar!