Chris O’Neill vägrade betala lyxrenovering – stora bråket med hantverkarna

Chris O'Neill

Foto: TT/TT

Chris O’Neill är inte bara make till prinsessan Madeleine – han är dessutom en tuff affärsman.

Detta blev tydligt när han för några år sedan kom i osämja med ett gäng hantverkare i Florida.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill har äntligen flyttat hem till Sverige tillsammans med barnen.

Innan dess bodde de i en lyxvilla i Florida under många år. Huset i Florida köpte faktiskt Chris innan han träffade Madeleine. Redan 2008 köpte han villan för 17,6 miljoner kronor.

Och under åren så har Chris affärer granskats en del. Efter att Chris köpte huset i Florida så påbörjades en stor renovering. Men i samband med det så uppstod en del problem, vilket Expressen rapporterade om 2015.

Betalade inte fakturorna

Chris ska nämligen inte ha betalat sina fakturor från hantverkarna direkt. Till flera företag hade han skulder på totalt 389 000 kronor.

– Vi fick in full betalning den 13 maj 2009 på 53 000 kronor. Det var elfirman som gjorde installationerna i huset som fick betala skulderna som husägaren hade ur egen ficka, säger Irene Helm, ekonomichef på elgrossisten Peninsular Electric Distributors, i en intervju med Expressen.

– Det var elmaterial. Vi fick inte in pengarna och var då tvungna att gå vidare för att få betalt. Men i dag finns inga obetalda fakturor på det huset i Palm Beach.

Men senare skulle det visa sig att renoveringen kommit till stor gagn för Chris. När huset efter många om och men såldes så fick de 32,5 miljoner svenska kronor. Chris och Madde gjorde därmed en fin vinst på huset.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version