Foto: Naina Helén Jåma / TT / Instagram @christerlindarw

Christer Lindarw tvingad till operation – nu skickar han viktigt budskap till svenska folket

Christer Lindarw har tvingats till operation.
Nu skickar den folkkäre artisten en viktig uppmaning till svenska folket.
– Var försiktiga i solen hörni, skriver han på Instagram.

Kläddesignern och artisten Christer Lindarw, 68, har genom åren bjudit svenska folket på massor av underhållning – framför allt i dragshowgruppen After Dark som startades redan i mitten på 1970-talet.

ESKILSTUNA 20200227 Christer Lindarw under välkomstmingel på Munktellmuseet, Munktellstorget for Melodifestivalen i Eskilstuna, andra chansen. Foto: Naina Helén Jåma / TT

Sedan dess har det blivit otaliga shower på scen, och även medverkan i Melodifestivalen flera gånger. Vem minns inte det ikoniska bidraget ”La Dolce Vita” som slutade på tredjeplats i den stora finalen i Globen 2004?

Men redan 1985 gjorde Lindarw stor succé i Eurovision Song Contest. Det var nämligen då han låg bakom den ikoniska klänningen som programledaren Lill Lindfors ”tappade” i direktsändning.

Häromdagen berättade han på sin Instagram-sida att han nyligen fick hembesök av sin personlige tränare eftersom han inte kunde träna.

Anledningen? Den folkkäre artisten och underhållaren är nyopererad.

– Så jag bakade en sockerkaka. Den blev god, skriver Christer och fortsätter:

– Var försiktiga i solen hörni. Jag har tagit bort en fläck (basaliom). Inte farlig. Basaliom är den vanligaste hudförändringen av att man solat för mycket. Och det har jag gjort ända sedan jag var barn. Det straffar sig nu.

After Dark-stjärnan passar också på att skicka med ett viktigt budskap till alla soldyrkare inför sommarens sköna dagar.

– Så tänk på att ha hög solskyddsfaktor och sitt under parasoll, skriver Lindarw.

I kommentarsfältet har hundratals vänner och fans hört av sig till Christer Lindarw de senaste dagarna – för att skicka kärleksfulla hälsningar.

– Darling! Nu blir det solparasoll för dig, skriver Nanne Grönvall till sin artistkollega Lindarw.

Ann-Louise Hanson känner igen sig i After Dark-kungens beskrivning.

– Samma här! Efter 20 år i Frankrike och golf 3 ggr. i veckan ! Man får sitt straff, skriver hon i en kommentar till inlägget.

Så viktigt att du betonar detta, Christer! Krya på dig!

Nu hjälps vi åt att påminna varandra om solens styrka och hur viktigt det är att skydda sig.