Christer Sjögren bryter tystnaden – svåra kampen efter alla år i rampljuset: ”Man får skador”

Under många år har vi fått se honom underhålla på landets största scener.

Nu gör sig Christer Sjögren redo för att säga adjö till tiden med Vikingarna, då dansbandet har tagit beslutet att sluta turnera.

Vägen till framgång har varit lång och full med upp och nedgångar.

– Jag har varit med om att jag har trott att ”Nu dör jag, hej då”, säger Christer Sjögren till Expressen.

Till tonerna av ”Leende guldbruna ögon” och ”Till mitt eget Blue Hawaii” har tusentals svenskar dansat till Vikingarnas superhits.

I årtioenden har de turnerat land och rike och blivit en av våra mest älskade band.

Men efter alla år i rampljuset gör sig nu Christer Sjögren och gänget redo för att säga adjö till turnélivet.

Foto: TV4

I en tidigare intervju med Nöjeslivet berättade den folkkära artisten om sina känslor kring att ge sig ut på vägarna igen.

– Just det där med varför vi kallar det ”finalturnén”… Det var någon tidning som drog det ytterligare ett steg och kallade det för ”avskedsturné” och det tyckte jag lät lite sorgligt, va. Vi la av 2004, kom igång igen 2016 och då var det meningen att det skulle bli en kortare grej för vi tyckte det var roligt. Nu står vi inför finalturnén och vi vet inte om vi kör längre än så. Det kan vi inte säga i dag. Men en finalturné kan vi kalla det, och om vi alla vill så går det att förlänga den lite grann. Det är inte definitivt, om jag säger så, sa han då och fortsatte:

– Vi har hållit på så himla länge. Vi kan inte säga att vi ”öppnar upp” som vi gjort under storhetstiden. Vi är pensionärer, även om vi är pigga och glada.

LÄS MER: Christer Sjögrens nya ödesbesked om Vikingarnas framtid efter alla år – nu berättar han

Nya fans upptäcker musiken

Genom alla år har dansbandet varit omåttligt populära och har fått dessutom nya generationer att upptäcka deras musik.

För Nöjeslivet berättade Christer om glädjen över att bandet hela tiden får möta äldre och yngre fans när de är ute och reser.

– Det är ju kul, det är verkligen roligt. Det här att vi överhuvudtaget… När vi hållit på så länge, att yngre personer kan komma fram till mig och säga ”tjena, vad kul att ni spelar i kväll”. Då tänker jag, eftersom att åldersskillnaden ändå är på flera decennier, ”vet du vem jag är?”. Då kan de svara saker som, ”ja men jag har växt upp med dig, mamma och pappa hade alla skivor” och så där. Då känns det väldigt varmt och gött i bröstet på något sätt. Det har tillfört någonting. Det har blivit lite kult med Vikingarna, och det är inget man går och förväntar sig, sa Christer då.

Vikingarna
Foto: Jenni Ahlbäck

Kampen efter åren i rampljuset

Men det har också varit tufft att stå mitt i rampljuset.

I en intervju med Expressen berättar dansbandet om hur de fått kämpa med hängivna fans som gärna vill ha en pratstund med bandet när de är ute och spelar.

Christer Sjögren
Foto: Youtube

– När folk är lite berusade släpper spärrar och alla klänger sig på, då blir det jobbigt ,säger Jörgen Arnemar som var gitarrist i bandet på 80-talet och numera är deras manager och fortsätter:

– Men det är lättare på scen än när man står på golvet och de kommer och klänger och det är svettiga kärringar som hänger sig på dig. Det är jobbigt då och det är jobbigt efteråt,

Han får medhåll av Christer.

– Jag har varit med om att jag har trott att ”Nu dör jag, hej då”.  Man får skador, det kan låta knepigt, men så är det. Jag kan känna ”uuuh” bara nu när vi pratar om det, säger sångaren.

Vi kan bara tänka oss att det måste ha varit tufft för er. För oss är ni alltid stjärnor fantastiska Vikingarna!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.