Christer Sjögren sjuk – folkkära artsten tvingas ställa in

Vikingarna är ute på vägarna med sin avskedsturné men nu har folkkära dansbandet drabbats av ett tungt bakslag.

Sångaren Christer Sjögren har blivit sjuk och tvingas ställa in planerad spelning i Karlstad, rapporterar Sveriges radio.

Efter alla år ute på vägarna säger Christer Sjögren och hans legendariska dansband Vikingarna adjö till fansen.

De är just nu ute på sin avskedsturné och för Nöjeslivet har den folkkära sångaren tidigare berättat om känslorna inför att säga hejdå till publiken.

– Just det där med varför vi kallar det ”finalturnén”… Det var någon tidning som drog det ytterligare ett steg och kallade det för ”avskedsturné” och det tyckte jag lät lite sorgligt, va. Vi la av 2004, kom igång igen 2016 och då var det meningen att det skulle bli en kortare grej för vi tyckte det var roligt. Nu står vi inför finalturnén och vi vet inte om vi kör längre än så. Det kan vi inte säga i dag. Men en finalturné kan vi kalla det, och om vi alla vill så går det att förlänga den lite grann. Det är inte definitivt, om jag säger så, sa han då och fortsatte:

– Vi har hållit på så himla länge. Vi kan inte säga att vi ”öppnar upp” som vi gjort under storhetstiden. Vi är pensionärer, även om vi är pigga och glada.

Efter tunga bakslaget då flera spelningar och tillställningar ställdes in på grund av pandemin, såg Christer fram emot att spela med sina kollegor igen.

– Jag brukar säga, det var en hobby när man var väldigt ung, som sen blev ett yrke och nu har man hållit på ett helt liv men man kan inte gå tillbaka på hobbynivå. Vi gör det av ren glädje, sa han.

Vikingarna
Foto: Jenni Ahlbäck

LÄS MER: Christer Sjögren bryter tystnaden – svåra kampen efter alla år i rampljuset: ”Man får skador”

Christer Sjögren tvingas ställa in

Men nu har dansbandet drabbats av ett tungt bakslag.

Bandet skulle ha uppträtt på Karlstad CCC på lördag, men Vikingarna tvingas nu ställa in till fansens stora sorg.

Christer Sjögren
Foto: Karl Melander/TT

Anledningen är att bandets sångare Christer Sjögren och trummisen Johan Norgren har blivit sjuka, rapporterar Sveriges radio.

Konserten är nu flyttad till den 29e januari.

I ett mejl skrev arrangören till biljettköparna:

”Kära publik,Vi måste tyvärr meddela att Vikingarnas helt slutsålda konsert på Karlstad CCC lördag 4 dec kl 19.30 måste ställas in. Både Christer Sjögren och trummisen Johan Norgren ligger nerbäddade med en kraftig influensa (ej covid) vilket gör det omöjligt att genomföra konserten på lördag.Vi beklagar givetvis detta då alla i Vikingarna längtat efter den här konserten oerhört mycket”, rapporterar Hänt.

Vi hoppas att du mår mycket bättre snart Christer. Alla våra styrkekramar till dig!