Christer Sjögrens dotter har växt upp – så här ser hon ut idag

Foto: TT

Christer Sjögren firar 70 år!

Hela Sveriges dansbandskung hyllas framför allt av den närmaste familjen – sin älskade fru Birgitta och dottern Charlotta.

Som frontman i Vikingarna blev han Sveriges, och under en tid även Tysklands, stora dansbandskung!

Den goe värmlänningen som förfogar över rösten som kan förflytta berg fyllde på måndagen 70 år! Hagforssonen Christer Sjögren som sedan 1970 är gift med sin älskade fru Birgitta Sjögren. Tillsammans har de dottern Charlotta, också hon född år 1970.

STOCKHOLM 2016-10-25 Christer Sjögren presenterar självbiografin ”Får jag lov att berätta – kramgoa minnen från Christers garage” vid en pressträff i Stockholm på tisdagen. Foto: Anders Wiklund / TT 

De träffades tidigt, Christer var bara 19 år. Birgitta stod i kassan på Domus i Hagfors när Christer skulle köpa en present till sin mormor. Och på den vägen är det.

– Hon var ensam så vi började småprata lite – och plötsligt hör jag mig själv säga ”ska du hänga med på bio i kväll?” ”Kan jag väl,” svarade hon. Men jag hade inte kollat om det gick någon bio den kvällen – och det gjorde det inte. Så vi gick och fikade hos en kompis i stället, och sedan var vi ett par. Det är ödet! Det var den 11 november 1969, har Christer berättat för Hemmets journal.

STOCKHOLM 201107130 Christer Sjögren med sin fru Birgitta anländer till konserhuset för att se årets prisutdelning av Polar Music Prize på tisdagen. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX / TT

Numer kan Christer och Birgitta dessutom titulera sig morfar och mormor, då dottern Charlotta har egna barn.

Christer berättar i en intervju med nyhetsbyrån TT att han tänker fira 70-årsdagen med familjen.

Christer Sjögren: Jag är fortfarande en working class hero

Alla dessa framgångsrika år i branschen – med god ekonomi som följd – har inte gjort att han tappat fotfästet, försäkrar han.

– Jag har inte blivit stöddig och tagit avstånd från min bakgrund. Jag är fortfarande en working class hero. Och jag är samtidigt glad för mina föräldrar som aldrig stod i vägen för mig när de fattade vad jag verkligen ville göra, även om farsan tyckte att jag ändå borde skaffa mig en riktig utbildning, säger han till TT, enligt Hela Gotland.

Dela gärna vidare för att hylla denna dansbandskung! Vi hoppas att du får en fantastisk födelsedagsvecka, Christer!

Christer Sjögren. Foto Kenneth Sandelin/TT
Exit mobile version