Christer Sjögrens nya besked om Vikingarna – så kan Silvia övertala bandet att göra comeback

Dansbandet Vikingarna ska sluta spela ihop. I mitten av juli gör de sin sista spelning.

Christer Sjögren bekräftar att det är tid att lägga av… men samtidigt öppnar han för att det finns en mikroskopisk chans att de gör comeback. Om en viss person hör av sig.

De har spelat tillsammans sedan 1958, men nu ser de ett slut på det roliga. Det värmländska dansbandet Vikingarna har siktet inställt på Dansbandsveckan i Malung.

Den 14 juli gör de sin sista spelning.

Christer Sjögren
Christer Sjögren som sjunger i Vikingarna. Foto: Karl Melander/TT

Det går inte med ord att beskriva vad de betytt för dansbandsbranschen i Sverige och för Dansbandsveckan i Malung”, säger Dansbandsveckans ordförande Bertil Elfström i ett pressmeddelande enligt SVT Nyheter Värmland.

”Når sitt vägs ände till slut”

Nu bekräftar sångaren och bandets frontman Christer Sjögren, 74, att det är hög tid att lägga av.

– Jag har varit med sen 1978 och bandet startade ju i början på 60-talet. Epoken Vikingarna når sitt vägs ände till slut, hur trevligt det än har varit på vägen, säger han till P4 Värmland.

Redan för 20 år sedan meddelade Vikingarna – som sålt över 12 miljoner plattor och gett ut 52 album – att de skulle lägga av, men de ändrade sig snabbt.

De slutade till exempel 2004, men återförenades 2016. De har splittrats och gjort comeback även senare än så.

– Jag kommer ihåg det positiva och roliga med förra gången. Det var fint väder, mycket folk, stämningsfullt och allt det här va. Vi hoppas få återuppleva detta igen, säger Christer.

Vikingarna på Allsång på Skansen
Vikingarna spelar på ”Allsång på Skansen”. Foto: Christine Olsson/TT

Hon kan göra att de ändrar sig

Tanken är att de faktiskt ska lägga av efter sommaren. På riktigt den här gången. Eller?

– Om drottningen ringer igen, eller hovet, som de gjorde när vi hade ett uppehåll och hon fyllde 50… Det skulle vara någonting i den stilen i så fall, säger han.

STOCKHOLM 20231221 Drottning Silvia fotograferad under torsdagens mottagning på Stockholm slott med anledning av drottningens kommande 80-årsdag. Foto: Jonas Ekströmer / TT
Drottning Silvia ville ha Vikingarna på 50-årsdagen. Får vi se en repris snart? Foto: Jonas Ekströmer/TT

Med andra ord finns det ändå en liten, liten chans att gubbarna lirar ihop igen. Bara någon kunglighet besväras sig lyfta luren.

Vad tråkigt att ni ska sluta med Vikingarna. Vi är många som älskar er musik och som gärna hade hört och sett er framöver.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev