Christer Sjögrens nya ödesbesked – då lägger han ner karriären för gott: ”Allting har ett slut”

Christer Sjögren har i flera decennier varit en av Sveriges största dansbandssångare.

Nu ger han besked om hur han ser på framtiden efter Vikingarna.

Christer Sjögren, 74, är värmlandsgossen med den fantastiska sångrösten. Genom åren har han trollbundit publiker i så väl folkparker som på konserthus.

Stjärnans karriär började redan när han som 14-åring startade ett band hemma i Hagfors. Det var fyra år senare som framgångarna för Christer skulle börja komma på riktigt. 1968 blev han värvad till dansbandet ”Pelles” i Mariestad. Sedan dess har musikkarriären varit säkrad.

Mest känd är Christer förstås som sångare i dansbandet ”Vikingarna”. Året var 1978 när han blev medlem i Vikingarna. Och tillsammans med dem så har han fortsatt att sjunga fram tills i dag, samtidigt som han haft sin solokarriär parallellt.

Under 2024 har Christer Sjögren varit ute med Vikingarnas avskedsturné. I höst så är han aktuell med konsertturnén The Best of Christer Sjögren – Amazing Grace, som han sätter upp under 12 spelningar runt om i konserthusen.

Sjögrens ödesbesked

Men så småningom kommer stjärnan att dra sig undan.

– Allting har ett slut någon gång, även om det kommer att kännas väldigt konstigt att inte stå på scenen och möta sina fans mer då den dagen är här. Jag fick ju som alla andra artister känna på det under pandemin och det var väldigt märkligt att för första gången i sitt liv vara arbetslös. Jag har ju haft den stora förmånen att kunna jobba med musiken på heltid ända sedan jag var 18 år, säger Christer Sjögren till Allas.

Dock kommer slutet på karriären inte att komma tvärt. Han kommer snarare vilja trappa ner.

– Självklart kommer jag att sakna kickarna jag får av publiken, som mer eller mindre är omöjligt att få någon annanstans. Men jag kan ändå inte säga att jag är rädd för att sluta. Däremot tror jag på en långsam nedtrappning i stället för att helt plötsligt bara lägga av efter att ha haft många spelningar. Då är
det nog lättare att ställa om och an­passa sig.

Hoppas att vi får se dig uppträda i många år till Christer!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

 

Läs mer om...