Christina Schollin firade 85 år och diamantbröllop med Hans – här är bilderna från storslagna firandet

Foto: Instagram/Niclas Wahlgren/Pernilla Wahlgren

På julannandagen firade skådespelerskan Christina Schollin 85 år – och 60 år tillsammans med maken Hans.

De bjöd in till storslagen glitterfest på Norra Lagnö.

Här är bilderna från festen.

Christina Schollin, 85, kan briljera med en lång karriär både på teater och film. Senast spelade hon drottningen i Shakespeares ”Macbeth” på Dramaten.

Efter den sista föreställningen valde hon dock att lägga teaterkarriären på hyllan.

Inte långt efteråt råkade Christina ut för en otäck olycka i Spanien, där hon halkade i trappan och bröt foten. För Nöjeslivet har Christina berättat att hon går på sjukgymnastik men inte väntas kunna stödja på foten på flera veckor framöver.

– Det blir bättre och bättre. Jag är gipsad och får ju göra rörelseövningar för att förbättra blodcirkulationen. Det är inga stora smärtor längre, gör bara lite ont, har hon sagt.

Christina Schollins egna ord om den stora festen

Men olyckan satte inte stopp för varken julfirande eller födelsedagsfesten. Julen firade Christina i Pernillas nya hus på Lidingö – och på annandagen var det dags för glitterfesten – ett tema som Christina kommit på själv.

– Det var jag som tyckte att det vore trevligt om alla glittrade, så klädseln ska vara glittrig. Och i Spanien har jag, innan det här med foten hände, inhandlat massor med glittergrejer. Så damerna kommer ha glittertiara på sig, sade Christina inför festen.

Festen hölls på Skeviks gård i Stockholm, och i samma veva firade hon och maken Hans diamantbröllop.

De har varit gifta i 60 år.

– Vi träffades när vi var 19 år gamla, så vi har känt varandra i 65 år. Vi har ridit ut stormar i livet och vi har alltid haft samma slags familjekänsla, att barnen kommer i främsta rummet. Vi älskar att vi har den täta och fantastiska samhörigheten med alla barnen.

Bilderna från Christina Schollins fest

Och på festen var självklart Christinas barn med. Sonen Niclas Wahlgren har delat med sig av bilder från firandet på sin Instagram.

På bilderna ser man att bland annat Pernilla Wahlgren och hennes kärlek Christian Bauer var på plats. Även Pernillas söner Benjamin och Oliver var med på middagen.

På Pernillas Instagram framgår det att det var Niclas och Linus Wahlgren som agerade toastmasters kvällen till ära.

Niclas och Linus Wahlgren var toastmasters på Christina Schollins glitterfest. Foto: Instagram/Pernilla Wahlgren

Och Christina Schollin verkar ha kunnat njuta fullt ut av festen – trots att foten var i gips. På bilderna ses hon leende med en tiara på huvudet.

Foto: Instagram/Pernilla Wahlgren

Så roligt att du fick fira ordentligt med nära och kära trots det brutna benet! Vi önskar dig allt gott!

Exit mobile version