Christina Schollins bakslag – stoppas från viktiga repen efter tråkiga sjukdomsbeskedet

Foto: Kanal 5/TV4/Youtube

Christina Schollin gör comeback på Dramaten efter över 25 år.
Men den folkkära skådespelaren har drabbats av ett bakslag – som stoppar hennes viktiga förberedelser.
Nu tvingas hon stå över repetitioner.

Det var tidigare i höstas som skådespelaren Christina Schollin kunde avslöja att hon återvänder till Dramaten – över 25 år efter att hon senast stod på scenen. Schollin är aktuell i en nyskriven version av Shakespeares klassiker MacBeth som har premiär i februari.

Nyligen gästade Christina Schollin TV4:s ”Efter fem ikväll” och berättade då om hur stolt hon är över sin långa och framgångsrika historia på Dramaten.

Men att hon nu ska göra comeback på Sveriges nationalscen kunde hon från början inte föreställa sig.

– Det är mycket märkligt, för jag kunde aldrig i min vildaste fantasi drömma om att jag överhuvudtaget skulle vilja stå på scen igen. Egentligen ville jag inte det. Men jag fick en förfrågan och sa, då ska jag få be om att läsa manus, sade Schollin i TV4.

Och fortsatte:

– När jag hade läst det tänkte jag, det här är något jag inte kan tacka nej till. Jag kan säga, det är mitt livs utmaning.

Schollin spelar mot bland andra Leif Andrée och Maia Hansson Bergqvist i uppsättningen.

– Jag känner det som jag fått ett förtroende från Dramaten, att de tilltror mig att klara av den här uppgiften. Då ska jag bannemej göra det, sade Schollin i ”Efter fem ikväll” häromdagen.

Schollins bakslag mitt i förberedelserna för ”Macbeth”

Men nu har den omtyckta skådespelaren drabbats av ett litet bakslag. Mitt i förberedelserna har Schollin dragit på sig en förkylning, berättar hon i ett inlägg på sociala medier.

Foto: Kanal 5

– Min arbetsplats just nu: Kungliga Dramatiska Teatern – får klara sig utan mig några dagar framöver eftersom jag däckats av en dum förkylning, som gör att jag inte kan vara med på repetitionerna på Macbeth, skriver Christina Schollin på Instagram.

Om några veckor har ”Macbeth” premiär på Dramaten. Schollin tänker på sina kollegor när hon nu avstår repetitionerna för en tid.

– I dessa tider kan man ju inte gå omkring och sprida baciller och smitta andra. Så det blir till att jobba med rollen hemma, tänka, tänka, tänka så att man får klart för sig hur Drottningen av Skottland tänker och hur hennes känslor är när hon gör sin entré, skriver Schollin.

– Det är det som är det viktiga! Att man gör en trovärdig människa av rollen.

Nu önskar vi Christina Schollin ett snabbt tillfrisknande!

Här kan man se en del ur intervjun med Tilde de Paula Eby där Schollin avslöjade varför hon tackade nej till att spela mot självaste Elvis Presley en gång i tiden:

Exit mobile version