Christina Schollins nya planer efter maken Hans Wahlgrens död – ska spela teater

Christina Schollin har sörjt sin make och livskamrat Hans Wahlgren sedan han gick bort i maj.

Nu meddelar hon sina nya planer till hösten.

Det var den 10 maj i år som Hans Wahlgren somnade in för sista gången. Efter sig lämnade han en stor familj och många vänner i sorg och saknad.

Under förra veckan hyllades Hans av dottern Pernilla i Allsång på Skansen, där hon fick publiken att sjunga med i Evert Taubes ”Dansen på Sunnanö” vilket var en av Hans favoritvisor.

Så ser framtiden ut för Christina

Efter allsången så intervjuades Christina Schollin av Expressen. Då meddelade hon sina planer framöver.

– Livet går vidare. Det måste det göra. Och jag ska stå på scenen i höst igen. Nu ska jag spela i ”Fanny och Alexander” på Teater Galeasen, säger Christina.

Christina var även med i filmen med samma namn från 1982. Hon ser mycket fram emot att få stå på scenen igen.

– Jag tror att saker och ting kommer in i ens liv när man som bäst behöver det. Och det var väl någon där uppe som satt och tänkte så här: ”Nej, nu kan ni inte låta henne gråta hela dagarna, sörja och gå ner sig”. Och då så kom den här rollen väldigt väl till pass, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Och jag älskar ju ”Fanny och Alexander” och jag älskar Ingmar Bergmans manus, även om jag inte ska göra samma roll som jag gjorde i filmen.

Pluggar manus för fullt

Det var under våren och hösten som Christina spelade sin sista roll – trodde hon då i alla fall. Hon spelade då i Macbeth och var beredd att avsluta sin karriär efter det. Men så blev det alltså inte nu.

– Så mina sommarplaner är i full gång. Jag håller på att plugga text och jag har lika många monologer i den här som jag hade som drottningen i ”Macbeth” och vi börjar repetera 15 augusti och har premiär 1 oktober, berättar Christina för Expressen.

Så härligt att du ställer dig på scenen igen Christina!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev